kabeljauw groentenroom

Witte vis in romige groentesaus

Een lekker stukje vis, een overdaad aan beetgare groenten en een romig sausje… Soms moet dat niet meer zijn om een drukke werkdag in schoonheid af te sluiten.

Deze heerlijke schotel staat bovendien in een mum van tijd op tafel.

Vergeet ook zeker niet om lekker stukje brood bij dit gerecht te serveren… Ideaal om dat laatste restje saus uit de pan en van je bord te schrapen.

Ingrediënten

2 personen
  • 2 stukken schelvis- of kabeljauwhaasje (ca. 150 g per stuk)
  • 1 courgette, binnenste zaden verwijderd en in blokjes gesneden
  • 1 paprika, geschild, zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden
  • 250 g kerstomaten
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 10 zwarte olijven
  • 1 flinke el rode pesto
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 150 ml room
  • basilicumblaadjes
  • klontje boter
  • chilivlokken voor de liefhebber
  • 1/4 citroen

Voor erbij: knapperig brood

Benodigdheden

ruime antikleefpannen

Stappen

Stoof de ui en de look in een antikleefpan in een scheut olijfolie.

Voeg de courgette- en paprikablokjes toe en roer alles goed om. Schep om met het paprikapoeder en de Provençaalse kruiden en laat een vijftal minuten op zacht tot middelhoog vuur bakken.

Dep de vis droog en kruid met peper en zout van de molen. Verhit een scheutje olijfolie in een tweede antikleefpan en bak de vis goudbruin. Afhankelijk van de dikte heeft de vis zo ongeveer een 3 a 4 minuten per kant nodig. Van zodra de vis bijna klaar is, zet je het vuur af.

Voeg intussen de rode pesto, de kerstomaten, de olijven en de room toe aan de pan met groenten. Roer alles goed om en laat nog een vijftal minuten sudderen.

Leg de vis op de groenten en laat deze nog een tweetal minuten mee warmte nemen.

Verdeel de groenten en de vis over 2 borden en werk af met wat citroensap, chiliflakes en verse basilicumblaadjes.

Geef er lekker knapperig brood bij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?