Zalm tomatenroom tagliatelle

Zalm in roomsaus met tagliatelle

Dit is een bordje waar ik oprecht blij van word!

Boordevol smaak, kleur en snel klaar.

Ingrediënten

2 personen
  • 300 g zalmfilet, in stukjes van 4 cm
  • 20 kerstomaatjes, doormidden gesneden
  • 50 g jonge bladspinazie
  • 1 courgette, over de lengte doormiddden gesneden, de pitjes verwijderd en in fijne halve maantjes gesneden
  • 10 zwarte olijven, in fijne ringetjes gesneden
  • 1/2 rode ui in halve maantjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 tl oregano gedroogd
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1 el rode pesto
  • 100 ml culinaire room
  • 100 ml melk
  • 140 g tagliatelle

Voor erbij : basilicum, peterselie en geroosterde pijnboompitten

Benodigdheden

ruime antikleefpan

Stappen

Bak de zalmblokjes in een antikleefpan kort aan. Draai om zodat ook de onderkant een kleurtje krijgt. Haal de zalm uit de pan en leg op een bordje. De zalm mag nog niet gaar zijn.

Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en houd warm in een scheutje olijfolie. Kruid met wat peper en zout van de molen.

Giet een scheutje olijfolie in diezelfde pan en bak op middelhoog vuur de rode ui, de courgette en de knoflook aan. Voeg ook de oregano en het paprikapoeder toe. Kruid met peper en zout van de molen en bak de courgette in ca. 5 minuten aan. Voeg na 5 minuten de rode pesto, de room en de melk toe. Meng goed. Voeg de spinazieblaadjes toe aan de saus en laat slinken. Leg de blokjes zalm in de saus en laat deze nog kort meegaren. Voeg de laatste 2 minuten de olijfjes en de tomaatjes toe. Laat deze nog even wat warmte nemen.

Verdeel de pasta, de zalm en de saus over de borden. Werk het bord af met wat verse kruiden en geroosterde pijnboompitten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zalm in roomsaus met tagliatelle

Dit is een bordje waar ik oprecht blij van word! Boordevol smaak, kleur en snel klaar.

Keywords: courgette,pesto,zalm,pasta

Recept opbrengst: 2 personen

Ingrediënten recept:

  • 300 g zalmfilet, in stukjes van 4 cm
  • 20 kerstomaatjes, doormidden gesneden
  • 50 g jonge bladspinazie
  • 1 courgette, over de lengte doormiddden gesneden, de pitjes verwijderd en in fijne halve maantjes gesneden
  • 10 zwarte olijven, in fijne ringetjes gesneden
  • 1/2 rode ui in halve maantjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 tl oregano gedroogd
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1 el rode pesto
  • 100 ml culinaire room
  • 100 ml melk
  • 140 g tagliatelle
  • Voor erbij : basilicum, peterselie en geroosterde pijnboompitten

Recept Instructies: Bak de zalmblokjes in een antikleefpan kort aan. Draai om zodat ook de onderkant een kleurtje krijgt. Haal de zalm uit de pan en leg op een bordje. De zalm mag nog niet gaar zijn.Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en houd warm in een scheutje olijfolie. Kruid met wat peper en zout van de molen.Giet een scheutje olijfolie in diezelfde pan en bak op middelhoog vuur de rode ui, de courgette en de knoflook aan. Voeg ook de oregano en het paprikapoeder toe. Kruid met peper en zout van de molen en bak de courgette in ca. 5 minuten aan. Voeg na 5 minuten de rode pesto, de room en de melk toe. Meng goed. Voeg de spinazieblaadjes toe aan de saus en laat slinken. Leg de blokjes zalm in de saus en laat deze nog kort meegaren. Voeg de laatste 2 minuten de olijfjes en de tomaatjes toe. Laat deze nog even wat warmte nemen.Verdeel de pasta, de zalm en de saus over de borden. Werk het bord af met wat verse kruiden en geroosterde pijnboompitten.

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?