Zalm met parelcouscoussalade

Een frisse couscoussalade, een heerlijk stukje zalm met sumac en een yoghurtsausje…

Zomerse kost zoals ik het graag heb en bovendien super snel klaar te maken.

De parelcouscoussalade en het yoghurtsausje kan je bovendien perfect op voorhand mealpreppen, zodat je enkel nog de zalm moet garen… En meer goed nieuws wat dat betreft, want de oven doet het werk voor jou.

Ingrediënten

2 a 3 personen

Voor de zalm

  • 400 g zalmfilet
  • 1/4 tl sumac kruiden
  • 1 el citroensap

Voor de parelcouscoussalade

  • 75 g parelcouscous, gegaard zoals aangegeven op de verpakking
  • 1/2 komkommer, binnenste zaadjes verwijderd en in blokjes gesneden
  • 1 rode puntpaprika, zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden
  • 1 gele puntpaprika, zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden
  • 6 zwarte olijven, in ringetjes gesneden
  • 6 groene olijven, in ringetjes gesneden
  • een klein handje peterselie, fijngesneden
  • een duim dik bieslook, fijngesneden
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 el pompoenpitten
  • 1,5 el citroensap
  • 1,5 el extra vergine olijfolie
  • 1/4 tl kurkuma
  • 1/4 tl paprikapoeder

Voor het yoghurtsausje

  • 115 g Griekse yoghurt
  • 1/8 teentje knoflook, geraspt
  • 1/2 tl extra vergine olijfolie
  • 1/4 tl sumac
  • 1/4 tl za’atar

Benodigdheden

ovenschaal

Stappen

Verwarm de oven voor op 180 graden, hetelucht.

Meng de komkommer, paprikablokjes, de olijven en de couscous onder elkaar.

Rooster de pijnboompitten en de pompoenpitten samen met een snuifje za’atar, wat zout en een weinig olie in een pan, tot de pompoenpitten beginnen te poffen en de pijnboompitten goudbruin kleuren.

Meng de ingrediënten voor het yoghurtsausje door elkaar en zet opzij.

Meng de olie, het citroensap, de kurkuma en het paprikapoeder door elkaar. Kruid met peper en zout van de molen en meng dit voorzichtig onder de couscoussalade.

Strooi de sumac over de zalm. Kruid met wat peper en zout van de molen en drizzle een weinig olie over de zalm.

Zet de zalm in de voorverwarmde oven en bak in ca. 15 minuten gaar, of zoals jij jouw zalmfilet het liefst eet.

Meng de kruiden onder de couscoussalade.

Lepel het citroensap over de zalm van zodra deze uit de oven komt. Geef er de couscoussalade en het yoghurtsausje bij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?