Juffrouw Toertjes logo
Zeebaars

Zuiderse zeebaarsfilet

Ik ben een fan van vis, maar ook onze mini! En daar ben ik heel blij om.

Zeebaarsfilet is een toppertje, want je hebt amper graatjes (want als er dan al een vis-spelbreker is, dan zijn het graten).

Waar we ook fan van zijn? De Zuiderse keuken… Eerlijke, pure smaken.

Dit gerechtje is een combinatie van de twee en is daarom hier thuis een echte voltreffer!

Ingrediënten

2 personen
  • 2 zeebaarsfilets
  • 1 courgette, binnenste zaadjes verwijderd en de rest in blokjes gesneden
  • 1/4 tl verse tijm
  • 100 g orzo (Griekse pasta)
  • 3 trostomaten, pitjes verwijderd en in kleine blokjes gesneden
  • 1/4 sjalot, fijngesnipperd
  • 1/4 teentje knoflook, geraspt
  • 10 tal zwarte olijven, in ringetjes gesneden
  • 10 tal blaadjes basilicum, fijngesneden
  • 1/4 tl gedroogde oregano
  • tomatenkruiden
  • 10 kerstomaatjes
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 1 el pijnboompitten, geroosterd
  • 1 el groene pesto
  • 3 el room
  • 1/2 citroen in partjes

Benodigdheden

antikleefpan

Stappen

Bak de courgetteblokjes, samen met de tijm in een scheutje olie in een antikleefpan tot ze beetgaar zijn.

Schep de courgette over in een kommetje van zodra ze klaar zijn. Kuis de pan even uit.

Kook de orzo zoals aangegeven op de verpakking.

Meng de tomatenblokjes, sjalot, look, olijven, basilicum, oregano en olie onder elkaar. Kruid met wat tomatenkruiden en peper en zout van de molen naar smaak. Zet opzij.

Verwarm opnieuw wat olie in de antikleefpan.

Bak de zeebaarsfilet in de pan, eerst op de velkant. Druk aan met een spatel om te voorkomen dat de vis opkrult. Leg ook enkele kerstomaatjes in de pan. Kruid de vis met peper en zout van de molen.

In de pot waarin je de orzo hebt gekookt, verwarm je nu de pesto en de room. Roer er de orzo en de courgetteblokjes door. Kruid bij met peper en zout van de molen naar smaak. Laat de orzo wat warmte nemen.

Draai de zeebaarsfilet na enkele minuten om en laat ook de bovenkant van de vis wat kleur en warmte nemen. Dit heeft echt niet veel meer nodig.

Zet het vuur uit.

Besprenkel de zeebaarsfilet met flink wat citroensap en verdeel de vis en kerstomaten over de borden.

Lepel er wat van de bruschetta tomatenblokjes over.

Schep de orzo bij de zeebaarsfilet.

Werk af met de geroosterde pijnboompitten en wat verse kruiden.

Wist je dat?

Voor de tomatenkruiden gebruik ik Pasta Rossa van Santa Maria.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?