Italiaanse plaattaart

Deze Italiaanse plaattaart is een perfect hapje om bij jouw apero te serveren.

Heel eenvoudig klaar te maken, slechts een half uurtje de oven in en genieten maar…

Geen zin in apero? (alsof dat ooit kan?!) Deze plaattaart kan ook als lunch dubbelen, geserveerd met een lekkere groene salade en kraakverse kerstomaten.

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg (rechthoekig)
  • 1/2 courgette in heel fijne plakjes gesneden
  • 1 tomaat in heel fijne plakjes gesneden
  • 150 g ricotta
  • 20 g verse Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 10-tal blaadjes verse basilicum
  • 1 teentje look, fijngesnipperd
  • 1 ei, losgeklopt
  • nigellazaad, extra oregano en eventueel chiliflakes

Voor erbij: rucola, mozzarella, geroosterde pijnboompitten, olijfolie, chilizaad

Stappen

Verwarm de oven voor op 185 graden hetelucht.

Rol het bladerdeeg uit op een plank en prik met een vork gaatjes.

Doe de ricotta samen met de fijngesnipperde look, de oregano, basilicum, de Parmezaanse kaas en peper en zout van de molen in de hakmolen en laat draaien tot alles goed is vermengd.

Verdeel het ricottamengsel over het bladerdeeg maar blijf circa 2 cm van de rand.

Beleg nu om en om met een schijfje courgette en een schijfje tomaat, tot alles is opgewerkt.

Vouw de randen om en bestrijk deze met het losgeklopt ei. Bestrooi de rand met oregano, nigellazaad en wat chiliflakes voor de liefhebber.

Schuif de plaattaart in de oven bak gedurende 30 minuten.

Snijd in stukken. Verdeel de mozzarella over de plaattaart, samen met wat plukjes rucola en geroosterde pijnboompitten. Drizzle tot slot nog wat olijfolie over de plaattaart en bestrooi, indien je dat lekker vindt, met chiliflakes.

Eén reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?