Nootjes, ik ben er dol op!
Hazelnootjes hebben een licht zoete, ietwat romige smaak. Perfect dus om in een cake te verwerken.
Nootjes, ik ben er dol op!
Hazelnootjes hebben een licht zoete, ietwat romige smaak. Perfect dus om in een cake te verwerken.
Voor de cake
Voor de chocolade drip
springvorm, diameter 23 cm, met bakpapier bekleed.
Verwarm de oven voor op 175 graden, hetelucht.
Klop de eierdooiers en de suiker door elkaar tot je een lichtgeel mengsel krijgt. Dit duurt zo een dikke 5 minuten.
Voeg daarna de boter toe en klop goed.
Pas als alles goed gemengd is, mag het hazelnootmeel erbij, samen met het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en het snuifje zout.
Klop in een andere kom de eiwitten op tot stevige pieken.
Schep met een spatel de eiwitten onder het hazelnootmengsel, tot alles goed is gemengd. Probeer daarbij de eiwitten niet plat te slagen, maar echt te spatelen, zodat je de luchtigheid niet verliest.
Schep het beslag over in de springvorm en bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten. De bovenkant van de cake moet stevig aanvoelen.
Laat de cake in de vorm op een rooster afkoelen. Zet daarna even koel weg.
Maak de drip door de room in een klein steelpannetje op te warmen, tot deze langs de rand begint te borrelen. Doe de chocoladebrokken in een warmtebestendige kom en schenk hierover de warme room. Meng tot alles goed is gemengd en je een lopende witte chocoladesaus krijgt.
Laat deze afkoelen tot kamertemperatuur vooraleer je deze over de taart giet. Versier naar wens met bresiliennenootjes, extra chocolade of hazelnootstukjes.
Graag heel zeker van je cake? Test even met een metalen prikker. Prik in het midden van de cake. Geen deegresten aan de pin? Je cake is voldoende gebakken.
| Privacy | Cookies | Website powered by Pure GraphX
Windhaarstraat 10 – 9160 Lokeren – BE0829.337.528