Bagels met pompoencrème en halloumi

Nu mijn verjaardag is gepasseerd, kan ik er vrede mee nemen dat ook die mooie zomer weer voorbij is.

Een klein lichtpuntje aan de herfst? Ovenschotels maken, taartjes eten en …. het pompoenseizoen is terug! Yay!

Tot groot jolijt van mijn huisgenoten verovert de oranje groente weer de keuken!

Dit keer omgetoverd tot een heerlijke boterham (of in dit geval bagel-) spread.

Ingrediënten

2 personen

Voor de pompoenspread

  • 300 g butternut pompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 teentje look (in de schil)
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • chiliflakes (naar smaak)
  • 100 g ricotta

Voor de chili-honing

  • 1 el honing
  • 1 el olijfolie
  • chiliflakes naar smaak

Verder nodig : 2 bagels, een handvol jonge spinazieblaadjes, 8 plakjes halloumi (of als je van de mijn streek bent: Berloumi)

Benodigdheden

hakmolen

Stappen

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.

Meng de pompoen, de oregano, chiliflakes, wat zout van de molen en een lepel olie in een ovenschaal door elkaar. Leg het teentje look erbij en rooster gedurende 30 minuten of tot de pompoen gaar is.

Verwijder de schil van het knoflookteentje en schep dit samen met de gare pompoen en de ricotta in de hakmolen. Laat de machine draaien tot je een oranje crème hebt. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout van de molen.

Verwarm in een steelpannetje de honing, de olie en de chiliflakes gedurende een vijftal minuutjes.

Warm de bagels op zoals aangegeven op de verpakking.

Bak intussen in een pannetje in een heel weinig olie de schijfjes halloumi goudbruin. De pan mag goed warm zijn zodat je een lekker crispy korstje krijgt.

Verdeel de pompoencrème over de bagels. Leg er de plakjes halloumi op. Drizzle er wat van het honing-chilimengsel over en werk af met de jonge spinazieblaadjes.

Wist je dat?

Open de ovendeur even tijdens het garen van de pompoen om overtollige stoom te laten ontsnappen. Na een kwartiertje bvb. Zo kan je de groente mooi roosteren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?