Lunchtime!!!
Vandaag mag het eens iets anders zijn dan een slaatje of een boterham. We gaan voor een eitje.
En aangezien we ook eten met onze ogen, doe ik vandaag wat extra moeite om mijn lunch er nog eens feestelijk te laten uitzien ook.
Lunchtime!!!
Vandaag mag het eens iets anders zijn dan een slaatje of een boterham. We gaan voor een eitje.
En aangezien we ook eten met onze ogen, doe ik vandaag wat extra moeite om mijn lunch er nog eens feestelijk te laten uitzien ook.
Voor erbij : avocado, groene salade met tomaatjes, brood met boter
Giet wat olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag. Laat de spinazie, samen met de geperste look op middelhoog vuur slinken. Kruid met peper en zout van de molen en zet even opzij.
Laat een klontje boter in een pan met anti-aanbak laag smelten. Klop de eitjes in een kommetje los en kruid met wat zout en peper van de molen. Bak het eitje op middelhoog vuur tot het gaar is. Als je wil kan je het eitje aan twee kanten bakken, maar voor mij is dat zeker geen must.
Schuif het eitje op een plank. Beleg de onderste helft met de cottage cheese. Leg daarop het plakje zalm en verdeel er als laatste de spinazie over. Rol het eitje op, beginnende vanaf de onderkant (de kant die je zonet hebt belegd).
Snijd het eitje middendoor en leg op je bord, samen met wat avocado, een salade en een stukje brood. Je kan het nog verder afwerken met wat verse fijngesneden kruiden en chiliflakes van de molen voor de liefhebber.
Dit is een toplunch! Snel klaar, ideaal om te maken op thuiswerkdagen en het vormt een leuke afwisseling op de traditionele boterham.
Geen cottage cheese in huis? No worries, ook met een laagje roomkaas (type Philadelphia) of Boursinkaas smaakt dit bijzonder goed. Ik hou vooral van de smeuïgheid van dit gerechtje.
Wist je trouwens dat je bij Delhaize nu gerookte zalm met 25% minder zout kan vinden? Heerlijk toch!
| Privacy | Cookies | Website powered by Pure GraphX
Windhaarstraat 10 – 9160 Lokeren – BE0829.337.528