Frittata-time!
Wat mij betreft een ideaal gerechtje wanneer het snel moet gaan en er nog wat restjes uit de frigo verwerkt moeten worden.
Serveer met een frisse salade en lekker brood en je zit op 1-2-3 aan tafel.
Frittata-time!
Wat mij betreft een ideaal gerechtje wanneer het snel moet gaan en er nog wat restjes uit de frigo verwerkt moeten worden.
Serveer met een frisse salade en lekker brood en je zit op 1-2-3 aan tafel.
Voor erbij : kruidensalade en brood
ovenschaaltje
ovenbestendige pan
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
Meng de zoete aardappelblokjes met de Happy Roots kruiden en een kleine eetlepel olijfolie in een ovenschaaltje. (Heb je geen Happy Roots, neem dan een snuifje knoflookpoeder, gedroogde rozemarijn, zout en chiliflakes naar smaak.)
Rooster de aardappelblokjes gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de oven aan, want we hebben hem straks nog nodig voor de frittata.
Wanneer de zoete aardappel quasi gaar is, neem je een ovenbestendige pan. Verwarm de pan op middelhoog vuur en smelt een klontje boter. Stoof de rode paprika, samen met het teentje knoflook, de gedroogde oregano en tijm aan in de pan, gedurende 5 minuutjes.
Voeg de zoete aardappelblokjes en de spinazie toe. Roer goed om en zorg dat alles mooi verdeeld is in de pan.
Klop de eitjes met een vork los in een kommetje en kruid met peper en zout van de molen.
Giet het eitje over de zoete aardappel en de groentjes in de pan. Verdeel de Berloumi of halloumi blokjes over de frittata.
Laat de onderkant van het eitje even bakken op het vuur (een drietal minuutjes).
Zet de pan nog vijf minuutjes in de oven, of tot de bovenkant ook mooi gestold en gaar is. Neem alvast een keukenhanddoek of ovenwant om straks de pan uit de oven te halen, de steel zal heet zijn!
Verdeel de frittata over de borden en werk af met de lente-ui en verse peterselie. Serveer met een frisse salade en wat brood.
Frittata is een heel dankbaar gerecht om restjes groenten op te werken. Heb je iets niet in huis? Vervang het dan gewoon door iets anders: wat gestoomde broccoli, doperwtjes, restjes pompoen of kerstomaatjes passen perfect in dit gerecht.
Geen Berloumi of halloumi in huis, strooi dan wat verbrokkelde feta over het eimengsel.
Berloumi is een Belgische grillkaas die wordt gemaakt in Berlare. Dat is als het ware bij ons om de hoek. De kaas heeft een unieke smaak en een ietwat vlezige textuur, die niet smelt wanneer hij in aanraking komt met warmte. Dat maakt dat je deze kaas perfect kan grillen of bakken.
| Privacy | Cookies | Website powered by Pure GraphX
Windhaarstraat 10 – 9160 Lokeren – BE0829.337.528