Italiaanse croque

My lunch is (probably) better than yours… Maar niet getreurd, want ik deel hierbij het receptje voor mijn heerlijke croque, met gegrilde groenten, gesmolten mozzarella en pesto.

Ingrediënten

Voor 2 croques
  • 1/2 courgette (met de mandoline in de lengte in fijne repen gesneden)
  • 1/2 aubergine (met de mandoline in de lengte in fijne repen gesneden)
  • 1 San Marzano tomaat in plakjes gesneden
  • 1 bol (buffel)mozzarella in plakjes gesneden
  • 4 sneden brood
  • pesto (uit het koelvak van jouw favoriete supermarkt)

Voor erbij : een rucola-tomatensalade aangemaakt met wat lekkere olijfolie en een scheutje balsamico azijn

Voor de marinade : 6 el olie, 1/2 teentje knoflook, 1 tl gedroogde oregano, peper en zout van de molen naar smaak

Stappen

Bestrijk de courgette en auberginelinten met de marinade.

Verwarm de contactgrill voor en grill de groenten gaar. Zet ze even opzij.

Bestrijk de 4 boterhammen met een royale hoeveelheid pesto.

Verdeel de courgette- en auberginelinten over de twee boterhammen. Doe hetzelfde met de schijfjes tomaat en mozzarella. Kruid met wat extra peper. Leg de andere boterham met de pestokant op de belegde boterham.

Leg de croques tussen de contactgrill en bak ze mooi krokant.

Maak intussen het slaatje. Haal de croques uit de grill en geniet!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?