Omelet met champignons en kruidenkaas

Omelet met champignons en kruidenkaas

Verandering van spijs doet eten. Dat is zeker zo bij de lunch.

Hoe hard ik ook kan genieten van restjeslunch, een goe boterhammeke, een lekkere tas soep of een fris slaatje… Zo af en toe een eitje, dat gaat er ook wel in.

Deze versie is van het meer herfstige type, want ik verwerkte er krokant gebakken champignonnekes in. Dat is wel een must, want van die ‘soggy’ – half gestoomde exemplaren ben ik dan weer geen fan.

De romige toets komt dit keer van de kruidenkaas, maar kan je ook vervangen door bv. wat cottage cheese.

Ingrediënten

2 personen
  • 4 eitjes
  • 250 g gemengde champignons, schoongeborsteld en in stukken gesneden
  • 1 klein teentje look, geperst
  • 2 takjes verse tijm
  • een handvol verse jonge spinazieblaadjes
  • 2 flinke el platte peterselie, fijngesneden
  • 1 el walnoten, gehakt
  • kruidenkaas (type Boursin sjalot en bieslook)
  • klein klontje boter

Voor erbij : verse kruiden, salade, brood

Stappen

Bak eerst de champignons aan in een ruime pan met een klontje boter. Zet de pan op een hoog vuur.  Champignons kunnen wel wat hitte gebruiken. Roer pas in de pan wanneer de champignons beginnen kleuren. Kruid met peper van de molen en wat verse tijmblaadjes. Voeg ook de geperste look toe en de helft van de peterselie en laat nog even bakken. Na zo een tien minuutjes zijn de champignons klaar en is het vocht verdampt.

Giet deze over in een kommetje. Maak de pan schoon met een stukje keukenpapier.

Klop de eitjes in een kom los. Voeg peper en zout van de molen toe. Smelt een klontje boter in dezelfde pan met antikleeflaag en bak de geklutste eitjes op middelhoog vuur. Roer niet, maar wacht geduldig tot je omelet is gestold, vooraleer je ze nog kort even omdraait. 

Haal de omelet uit de pan en verdeel in twee helften. Kruid de champignons nu bij met wat zout van de molen of fleur de sel. Schep deze over de omelet. Verdeel ook de spinazie, de verse kruiden en de gehakte noten over de champignons en voeg wat kruidenkaas naar smaak toe.

Wist je dat?

Wanneer je zout al van bij het begin aan de champignons toevoegt, zal dit ervoor zorgen dat je champignons veel vocht verliezen. Hierdoor krijg je van die soggy exemplaren, in plaats van lekkere gebakken paddenstoelen. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?