quinoa-rode-biet-forel-v3

Quinoasalade met bietjes en gerookte forel

Hey Hooray voor dat eerste lentegevoel!

En die eerste echte zonnestraaltjes doen mij ook weer verlangen naar lekkere salades. Dit is dé salade bij uitstek om te mealpreppen.

De combinatie van bietjes met gerookte vis vind ik sowieso al top. Doe daar nog een mosterddressing bij en je weet per definitie dat je goed zit.

Dit is zo eentje die je heel gemakkelijk op voorhand kan maken om later op de dag op te smullen. (Zei daar iemand picknick?!)

 

Ingrediënten

2 personen

Benodigdheden

  • 100 g quinoa
  • 140 g gerookte forelfilet
  • 3 rode bietjes (gaar gekookt en in kleine blokjes gesneden)
  • 1/2 granny smith appel (in kleine blokjes gesneden)
  • 2 el platte peterselie (fijngesneden)
  • 2 el bieslook (fijngesneden)
  • 2 el gehakte cashewnoten of pistachenoten

Voor de dressing

  • 10 g mosterd
  • 5 g witte wijnazijn
  • 15 g extra vergine olijfolie
  • 1/2 sjalot fijngesnipperd
  • klein scheutje honing
  • peper en zout van de molen

Voor erbij : jonge spinazie gestoofd in olijfolie met wat knoflook, eventueel wat burrata.

Stappen

Klop voor de vinaigrette de mosterd, honing, azijn en olijfolie door elkaar tot je een gladde en mooi gebonden dressing krijgt. Roer er de sjalot door en laat even staan.

Kook de quinoa gaar in wat bouillon. Spoel af en laat goed uitlekken en afkoelen.

Voeg de in stukjes gesneden rode biet en de quinoa toe aan de dressing. Voeg ook de appelblokjes toe. Roer alles goed door elkaar.

Voeg op het einde de verse kruiden toe en iets meer dan de helft van de gerookte forelfilets. Roer alles nog een laatste keer goed door elkaar.

Werk af met de rest van de forelfilet, de cashewnoten en nog wat van de groene kruiden.

Serveer de salade met de gestoofde spinazie voor wat extra groen, en eventueel wat burrata als je graag nog wat ‘creaminess’ wil toevoegen aan je gerechtje.

 

Wist je dat?

Aangezien deze salade zich goed leent om te mealpreppen, is het dus ook een ideaal lunchgerechtje.

Ben je geen fan van forelfilet, gebruik dan gerookte zalm. Ook dit combineert prima met de aardse smaak van rode bietjes.

Het ideetje voor deze lekkere salade haalde ik bij onze lokale vishandelaar @purefisk.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?