Toast makreelsalade

Lunchtime!

Ik ben nogal een picky eater wanneer het op boterhammen aankomt.

Brood moet knapperig, lekker en vooral vers zijn.

En omdat het helaas niet lukt om elke dag bij de warme bakker om vers brood te gaan, is een toast de ideale oplossing.

Charcuterie, daar ben ik zo mogelijks nog moeilijker in 🫢… dus een homemade smaakvol beleg it is.

Op deze toast komt een lekkere makreelsalade. Rijk van smaak, smeuïg en zoveel malen beter dan de kant-en-klare boterhamslaatjes uit de supermarkt.

 

Ingrediënten

  • 100 g makreelhaasje, gerookt
  • 50 g ricotta
  • 1 tl citroensap
  • 1 duimbreed bieslook, grof gesnipperd
  • toast van (desem)brood

Voor erbij: komkommer en cress

Benodigdheden

hakmolen

Stappen

Doe het makreelhaasje, de ricotta, het citroensap, de bieslook en flink wat peper van de molen in de hakmolen.

Laat de machine draaien tot alle ingrediënten goed zijn vermengd.

Besmeer de toast rijkelijk met de makreelsalade. Werk af met komkommer(linten) en cress.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?