Wortelsoep met curry croutons

Wortelsoep met curry croutons

Toegegeven, in de zomer heb ik graag een salade als lunch.
Maar nu de dagen wat kouder worden, warmt deze koukleum zich ’s middags graag op aan haar lunch. En dat mag je letterlijk nemen.
Ik vind het heerlijk om mijn koude computerhandjes aan een warme kom soep te warmen.
Maar niet alleen de handjes krijgen het lekker warm. Door de toevoeging van de verse gember en de kruiden is dit soepje een echte opkikker.

Ingrediënten

2 personen

Voor de soep

  • 450 g wortel, schoon geschraapt en in stukjes gesneden
  • 1 rode ui, in stukken gesneden
  • 1/2 rode chilipeper, in ringetjes gesneden
  • 15 g verse geraspte gember
  • 1/4 tl korianderpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl currypoeder (mijn favorietje is de Mango Curry van Santa Maria)
  • 1 bouillonblokje

Voor de croutons

  • oud brood in blokjes gesneden
  • klontje boter
  • 1 tl curry poeder (Mango Curry van Santa Maria)
  • snuifje fleur de sel

Voor erbij : kokosmelk, verse koriander

Benodigdheden

blender

Stappen

Doe de rode ui, samen met de wortelstukjes in een ruime pot met een scheut olijfolie en laat op een zacht vuurtje de ui wat kleuren. 

Voeg na een 3-tal minuutjes de kruiden, de gember en de chilipeper toe. Laat nog een minuutje aanstoven zodat de aroma’s kunnen vrijkomen.

Voeg het bouillonblokje toe, samen met 800 ml water. Roer alles goed door elkaar en laat de wortel op een zacht vuurtje gedurende een half uurtje garen. 

Giet alles over in de blender en mix de soep glad. Voeg, indien de soep te dik is, nog een beetje water toe. 

Proef en voeg naar smaak wat fleur de sel of zwarte peper toe. 

Bak nu in een pan met antikleeflaag de broodcroutons goudbruin. Voeg op het einde het currypoeder toe. Roer goed om zodat alle croutons goed bedekt zijn. Schep ze op een bordje met keukenpapier en laat even uitlekken. Strooi er nu een snuifje fleur de sel over. 

Serveer de soep in een kom. Werk af met een scheutje kokosmelk, wat verse koriander (als je daar fan van bent) en de warme broodcroutons. 

Wist je dat?

Ik gebruik graag een blender om soep en saus te mixen. Je krijgt dan een fluweelzachte textuur waar we hier in huis allemaal fan van zijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?