Appel-havermoutpancake

Appel-haverpannenkoekjes

Wij ontbijten hier in het weekend nog al eens graag met pannenkoeken… Fluffy american pancakes, flensjes, pannenkoeken, crêpes, maar ook de meer gezonde en verantwoorde varianten, zoals deze….

Helemaal niet moeilijk om te maken en ze zijn super lekker als ontbijt.

Heerlijk met wat vers fruit, zoals aardbeitjes, blauwe bessen, frambozen en banaan, yoghurt en homebaked granola.

Geloof me: na zo een kick-start breakie kan je weekend niet meer stuk.

Extra voordeel: het kost je minder tijd en moeite dan naar de bakker te rijden 😉

 

Ingrediënten

2 personen
  • 60 g havermeel
  • 15 g havermout
  • 1/2 tl (wijnsteen)bakpoeder
  • 1 ei (eigeel en eiwit gescheiden)
  • 100 g ongezoete appelmoes
  • 5 el amandelmelk
  • 1 kl canderel ‘Sugarly’
  • snuifje zout

Stappen

Klop eerst het eiwit op.

Meng in een andere kom het havermeel, de havermout, wijnsteenbakpoeder, suiker en zout door elkaar.

Klop er het eigeel, de appelmoes en de amandelmelk door.

Spatel het opgeklopte eiwit door het mengsel en laat even staan.

Verhit in een pan met anti-aanbaklaag een klontje boter en bak hierin de pannenkoekjes. Een sauslepel beslag is voldoende voor 1 pannenkoekje. Bak de pannenkoekjes goudbruin. Draai om en laat ook de andere kant even bakken.

Serveer met yoghurt, vers fruit, granola. Voor de zoetebekken: druppel er nog wat ahornsiroop over.

Wist je dat?

Deze pannenkoekjes doen het altijd goed op de ontbijttafel. Uit het beslag kan je 6 kleine pannenkoekjes halen, ideaal dus voor een ontbijtje voor 2.

Heb je geen havermeel in huis? No worries. Dit kan je heel gemakkelijk maken door havermout kort te malen in de hakmolen.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?