Baked Oats

Baked oats met appel en bessen

Een ontbijt dat als een warm dekentje over jou valt om de koude ochtenden wat aangenamer te maken… Dat willen we toch allemaal!!!

Deze baked oats kan dat als geen ander. Lekker, gezond en hartverwarmend.

PS. Zelfs manlief krijg ik met dit recept overstag om zich bij team ‘havermout’ aan te sluiten!

Ingrediënten

2 personen
  • 1 appel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 tl kaneel
  • 1 rijpe banaan
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 tl vanille extract
  • 75 g havermout
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snuifje zout
  • 125 ml amandel-vanilledrink
  • 75 g blauwe bessen
  • 1 el amandelschilfers

Voor erbij : (plantaardig alternatief voor) yoghurt met vanillesmaak, verse bessen, bessencompote

Stappen

Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht.

Stoof de appelblokjes in een antikleefpan, samen met de kaneel en een beetje water beetgaar.

Plet de banaan in een ruime kom en meng met de ahornsiroop en het vanille extract.

Voeg de havermout toe, samen met het bakpoeder en een snuifje zout en meng goed door elkaar. Voeg daarna de amandel-vanilledrink toe en meng.

Spatel de blokjes appel en de blauwe bessen voorzichtig onder het beslag.

Vul een ovenschaal met het beslag. Strooi de amandelschilfers over het beslag en bak de oats gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de oats uit de oven en verdeel in twee porties. Geef er een flinke dot vanille ‘yoghurt’ bij en werk af met verse bessen en wat bessencompote (of extra ahornsiroop als je een echte zoetekauw bent).

Wist je dat?

Overschotjes kan je in afgedekt in de koelkast bewaren. Warm de oats in dat geval weer kort even op in de microgolf om dat ‘warme dekengevoel’ terug op te rakelen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?