Chunky monkey baked oats

Banaan-chocolade-pinda baked oats

De combinatie van banaan, chocolade en pindakaas is er eentje uit de duizend… Dat blijft gewoon LEKKER!

Verwerkt in een baked oats is dat ’s ochtends een feestje van de bovenste plank.

Ingrediënten

2 personen
  • 1 rijpe banaan, geprakt
  • 1 banaan, in plakjes gesneden
  • 75 g havermout
  • 125 ml amandel-vanilledrink
  • 30 g pure bakvaste chocoladedruppels
  • 2 el (ca 40 g) pindakaas (100% noten)
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 tl vanille-extract
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snuifje zout

Benodigdheden

ovenschaal (20 cm x 14 cm), ruime kom, garde, pannenlikker

Stappen

Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht.

Voeg de havermout, de amandeldrink, het bakpoeder, het vanille-extract, de pindakaas, ahornsiroop en een snuifje zout bij de geprakte banaan en meng goed door elkaar.

Roer ook de bakvaste chocoladedruppels erdoor. Voeg tot slot de in plakjes gesneden banaan toe en schep voorzichtig om.

Giet het havermoutmengsel in een vuurvaste schaal en bak in de oven gedurende 25 minuten.

Verdeel in 2 porties en drizzle nog wat extra pindakaas over de oats als je dat lekker vindt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?