Jouw dagdagelijks ontbijtje kan er morgen wel eens helemaal anders uitzien als je dit bananen-notenbroodje uitprobeert.
Bananenbrood is hier in huis sowieso een schot in de roos. Het is ook een ideaal redmiddel om overrijpe bananen te redden van de vuilnisbelt (want eten weggooien, daar doen we niet aan mee!). Ik kies in dit recept bewust voor meel (mix van spelt en haver). Volkorenmeel bevat al het goede van graan doordat de hele graankorrel wordt gemalen. Bloem daarentegen bevat enkel het binnenste deel van de graankorrel, de zemelen en kiemen worden er uit gezeefd. Bloem is dus minder voedzaam maar wel ideaal in de meer klassieke patisserie omdat het een veel fijnere textuur heeft.
Maar goed, we dwalen af… Want jij was op zoek naar ontbijtinspiratie…
Snijd een royale dikke plak van het bananenbrood, beleg met wat notenpasta, werk af met schijfjes verse banaan, eventueel wat blauwe bessen, of geraspte chocolade, eet er nog een kommetje yoghurt bij en yes baby… jouw dag is super begonnen!