Smoothiebowl - blog-2783

Bosvruchten – yoghurtbowl

OK, toegegeven het voelt nog iets té vroeg om al een smoothiebowl op de blog te gooien, maar die twee sprieten zon die door het raam naar binnen schijnen, geven me een instant lente-gevoel.

Dus ik dacht, bij zon hoort een vrolijke ontbijtbowl, toch?

 

Ingrediënten

2 personen

Voor de smoothie

  • 1 banaan in schijfjes (diepvries)
  • 250 g bosvruchten (diepvries)
  • 6 el plantaardige yoghurt (soya natuur)

Voor erbij

verse blauwe bessen, frambozen, braambessen, banaan, chocoladegranola

Benodigdheden

blender

Stappen

Neem de schijfjes banaan en de bosvruchten uit de diepvries en laat 5 minuutjes op kamertemperatuur komen.

Doe deze daarna in de blender, samen met de yoghurt en laat op ‘smoothie’stand blenden, tot je een romige mengeling krijgt.

Verdeel de bosvruchten smoothie over 2 kommen en werk af met vers fruit en crunchy granola.

Wist je dat?

Wanneer we hier thuis bananen in huis halen, gebeurt het maar raar of zelden dat deze allemaal voor hun uiterste houdbaarheid worden opgesmuld. Van zodra ik zie dat deze te lang onaangeroerd in de fruitschaal blijven liggen, snijd ik er eentje in schijfjes en stop het in de diepvries. Zo heb ik altijd een voorraadje om een lekkere smoothiebowl te maken.

Deze bowl leent zich niet om lang op voorhand te maken en dient als het ware onmiddellijk te worden opgesmuld.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?