Chia Bowl

De keuzestress… ga ik voor chiapudding of een yoghurtbowl is bij deze opgelost… Een chiabowl, afgewerkt met lekkere zomerfruitjes en crunchy granola on top.

Voorbereiden doe je de avond voordien, zodat je ’s ochtends kan genieten van een instawaardig ontbijt!

Wie wordt daar nu niet blij van?

Ingrediënten

1 persoon

Voor de chiapudding

  • 1 el chiazaad
  • 70 ml (plantaardig alternatief voor) yoghurt (vanillesmaak)
  • 50 ml (plantaardig alternatief voor) melk (ik koos voor amandel-haver)
  • 1/4 tl ahornsiroop (of meer als je het liever wat zoeter hebt)
  • 1/8 tl vanille extract

Voor erbij : 2 flinke el (plantaardig alternatief voor) yoghurt (natuur), seizoensfruit, granola

Stappen

Maak de chiapudding de avond ervoor door alle ingrediënten goed door elkaar te roeren. Dek af en laat een nachtje rusten in de koelkast.

Roer ’s ochtends even door. Giet in een kommetje. Voeg er fruit naar keuze bij, wat extra yoghurt en crunchy granola.

Wist je dat?

De basis voor chiapudding is super simpel en kan je tot drie dagen in de koelkast bewaren. Mealprep er maar op los voor de komende ochtenden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?