chia-banaan-01-feed

Chiapudding met banaan en blauwe bessen

De zon doet wat met een mens he….

Bovendien is mijn dag top begonnen want ik had deze ochtend al meteen kleur in mijn kommetje.

Ik prepareerde gisterenavond al chiapudding als ontbijt. Deze kleine zaadjes hebben amper smaak, waardoor je eindeloos kan variëren.

Deze keer koos ik voor een combinatie van banaan, blauwe bes, afgetopt met een lepel van mijn favoriete notenpasta en wat crunchy granola. I love it!

Doordat de chiapudding overnight in de koelkast rust, heb je ’s ochtends amper werk aan je kommetje ontbijtgeluk. En… geef toe, het oogt leuker dan de traditionele boterham met choco, niet?

 

Ingrediënten

2 personen
  • 40 g chiazaad
  • 170 g amandelmelk
  • 1 tl ahornsiroop
  • 1 banaan
  • handvol verse blauwe bessen
  • 250 g diepvries blauwe bessen
  • 1 el suikervervanger

Voor erbij: yoghurt, chocoladegranola, amandelpasta voor de liefhebber

Stappen

Meng de avond voordien de chiazaadjes, de melk en ahornsiroop in een ruime kom door elkaar. Dek af en laat overnight rusten in de koelkast.

Maak eveneens de blauwe bessencompote. Verwarm de diepvriesbessen, samen met de suikervervanger in een steelpannetje en laat op middelhoog vuur pruttelen tot de bessen goed warm zijn en de ‘suiker’ gesmolten. Giet de bessencompote over in een afsluitbaar potje. Laat afkoelen en bewaar eveneens in de koelkast.

De ochtend zelf: Lepel wat van de bessencompote in de glaasjes. Verdeel de chiapudding over de glaasjes. Lepel hier een laagje yoghurt over en werk af met schijfjes banaan, verse blauwe bessen, amandelpasta en crunchy (chocolade)granola.

Wist je dat?

Wil je het extra fancy maken : plak dan wat plakjes banaan aan de binnenzijde van je glaasje, vooraleer je de chiapudding in je glaasje lepelt. Oogt leuk op de brunchtafel.

Over brunchtafels gesproken… chiapudding kan je prima in mini glaasjes serveren. Zo kan je je gasten verwennen met gezonde en leuke glaasjes!

Bessencompote zal je sowieso over hebben. Niet erg! De compote kan je gemakkelijk tot 5 dagen bewaren in de koelkast. Deze is ook erg lekker in combinatie met een kom yoghurt, kaneelappeltjes en granola of waarom niet als topping op een toast met cottage cheese.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?