Crumble met kaki en blauwe bes

Crumble met kaki en blauwe bes

Een hartverwarmende crumble als ontbijt… Yes please!

Gelet op het weer is een beetje comfortfood geen overbodige luxe als je het mij vraagt.

Terwijl deze crumble in de oven staat, neem ik een lekker warme douche.

Helemaal klaar om aan de dag te beginnen!

Ingrediënten

2 personen
  • 2 rijpe kaki vruchten, geschild en in blokjes gesneden (ca 1,5 cm – niet té klein dus)
  • 125 g blauwe bessen
  • zeste van 1 (bio)sinaasappel
  • 1/2 tl gemalen kardemom
  • 1/2 tl vers geraspte gember
  • 1 el amandelmeel
  • 50 g havermout
  • 30 g hazelnoten, fijngehakt
  • 10 g plantaardige boter (type Alpro Bakken en Braden uit het vlootje)
  • 3 tl ahornsiroop
  • snuifje fleur de sel

Voor erbij : verse besjes en yoghurt

Benodigdheden

kleine ovenschaal

Stappen

Verwarm de oven voor op 170 graden, heteluchtstand.

Meng de kaki en de blauwe bes met de zeste van de sinaasappel, het kardemompoeder, de geraspte gember en 1 el amandelmeel.

Schep het vruchtenmengsel in een ovenschaal.

Meng in een kom de havermout, de hazelnoten, de boter, de ahornsiroop en een snuifje fleur de sel door elkaar. Zorg dat alles goed gemengd is.

Verdeel het mengsel over de vruchten en zorg dat alles mooi bedekt is.

Bak in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten.

Verdeel de crumble over 2 kommen en geef er wat extra yoghurt bij en eventueel wat verse blauwe bessen om af te werken.

Wist je dat?

Kaki is een zoete vrucht, die de hele winter verkrijgbaar is en qua smaak wat lijkt op abrikoos.

Ze is rijp wanneer de schil oranje-rood is. Onrijpe vruchten hebben soms een wat wrange smaak.

Ik schil de vrucht. Het schilletje kan namelijk soms nogal taai zijn en dat zou in dit gerecht het comfort gevoel niet ten goede komen.

Dit gerechtje mealpreppen? Dat kan. Maak dan alles zoals aangegeven de avond van tevoren. Laat afkoelen, dek af en zet ’s ochtends even in de microgolfoven, vooraleer je de yoghurt er bij schept. De crunchy toets zal je dan uiteraard wel een beetje missen, maar dat doet niets af aan de smaak.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?