Baked oats framboos pistache

Framboos pistache baked oats

Wie mij een beetje kent, weet dat ik bij elke maaltijd wel iets van groente of fruit wil.

En bij het ontbijt hoort wat mij betreft sowieso een stuk fruit… Anders is het feestje niet compleet, een beetje zoals een dansfeest zonder DJ.

In deze oats zit niet enkel banaan, maar ook heerlijke frambozen. Ik hou van de friszure smaak én de kleur van deze fruitige snoepjes.

En om het feestje helemaal af te maken, voegde ik pistache toe. Yummie!!!

 

Ingrediënten

2 personen
  • 1 rijpe banaan, geprakt
  • 125 g frambozen + wat extra
  • 75 g havermout
  • 125 ml amandel-vanille drink
  • 35 g  ongezoete pistache pasta (1 flink opgehoogde eetlepel)
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 el gehakte pistachenoten
  • 1 tl vanille extract
  • 1tl bakpoeder
  • snuif zout

Voor erbij: verse frambozen, (plantaardige) yoghurt, gezoete pistache pasta (Dille en Kamille) of wat gesmolten witte chocolade

Benodigdheden

ovenschaaltje

Stappen

Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht.

Meng de geprakte banaan, de havermout, de pistachepasta, de ahornsiroop, het snuifje zout, de vanille en de amandeldrink in een ruime kom door elkaar.

Spatel er voorzichtig de frambozen onder.

Schep het mengsel in een ovenvaste schaal. Verdeel de gehakte pistachenoten over het mengsel en bak in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten.

Verdeel over 2 borden en drizzle wat zoete pistachepasta of gesmolten witte chocolade over de oats. Serveer met (plantaardige) yoghurt en verse frambozen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?