Kardemom Granola

Kardemom granola met cranberries en yoghurt-bananenchips

Dat ik fan ben van granola is al wel duidelijk.

Elke ochtend sta ik met plezier op om mijn kommetje ontbijtgeluk te verorberen.

Ik wissel graag af, qua smaakjes. De kaneelgranola blijft mijn topper tijdens de herfst en de winter… deze combineer ik graag met bosbessen en gestoofde appeltjes.

In de zomer gaan we de meer exotische toer op… Kardemom is hier de waardige tegenhanger van kaneel.

Ideaal om te combineren met mango, banaan, verse fruitjes… Wat een festijn!!!

Ingrediënten

  • 100 g havermout
  • 100 g havervlokken
  • 50 g zonnebloempitten
  • 50 g pompoenpitten
  • 50 g amandelen (grof gehakt)
  • 50 g pecannoten (grof gehakt)
  • 4 el kokosolie (gesmolten)
  • 2 el agavesiroop
  • 4 el honing (neutraal)
  • 2 kl kardemompoeder
  • 1 kl vanille-essence (Niehlsen-Massey)
  • snuifje zout
  • 2 el cranberries (gedroogd)
  • 2 el grofgehakte bananenchips met yoghurtcoating

Stappen

Verwarm de oven voor op 150 graden

Meng de droge ingrediënten door elkaar (zijnde de haver, de noten, het zout en de kardemom)

Voeg daar de kokosolie, vanille-essence, de agave en de honing aan toe.

Meng goed.

Stort op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Plaats in de oven en bak gedurende 25 minuten.

Haal uit de oven en roer de granola met een vork door elkaar. Laat afkoelen en uitharden.

Granola afgekoeld? Schep er de cranberries en de in stukjes gesneden bananenchips door. Bewaar de granola in afsluitbare potten en have yourself a lovely breakfast!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?