Koffie granola - blog-5465

Koffiegranola

Yoghurt, fruit en granola… de heilige drievuldigheid voor mij als het op ontbijt aankomt.

Je kan er eindeloos mee variëren.

We hebben steeds minstens 3 smaken granola in huis, homemade of course, want die is het allerlekkerste.

Deze variant is er eentje met koffiesmaak, een beetje bitter, een beetje zoet en lekker crunchy.

Een toppertje om jouw dag mee te starten.

Ingrediënten

1 grote bokaal
  • 80 g hazelnoten, grof gehakt
  • 80 g amandelen, grof gehakt
  • 80 g zonnebloempitten
  • 80 g havervlokken
  • 80 g havermout
  • 3 el kokosolie, gesmolten
  • 4 el ahornsiroop
  • 1 tl vanille extract
  • snuifje zout
  • 3 tl oploskoffie, gemengd en opgelost in 1 el kokend water
  • 60 g pure chocolade, grof gehakt

Benodigdheden

ovenschaal (23 x 33 cm) – bij voorkeur aluminium

Stappen

Verwarm de oven voor op 150 graden hetelucht.

Neem een ruime ovenschaal (het liefst aluminium) en bekleed deze met bakpapier.

Meng de haver, de noten en pitten en het snuifje zout.

Meng in een kommetje de gesmolten kokosolie samen met het vanille extract, de ahornsiroop en de opgeloste koffie door elkaar.

Doe nu de droge ingrediënten onder het koffiemengsel en zorg dat alles goed door elkaar gemengd is.

Verdeel het mengsel over de ovenschaal en bak de granola in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten.

Haal de granola uit de oven, roer hem even los met een vork en laat afkoelen op een taartrooster.

Wanneer de granola is afgekoeld, roer je de chocolade erdoor.

Wist je dat?

Granola eet ik het liefst met yoghurt, vers fruit en een lekkere compote van blauwe bessen. Ook rood fruit, banaan en mango combineren prima met de chocoladesmaak.

Granola kan je gemakkelijk tot 1 maand bewaren in een goed afgesloten pot, maar zolang overleeft dat hier niet 🫢.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?