Baked Oats mango

Mango baked oats

Die eerste zonnestraaltjes doen zo hard verlangen naar de zomer, maar de temperaturen, die voelen toch iets minder zomers aan.

Een warm ontbijtje in de ochtend vind ik daarom nog steeds fijn.

Maar de smaken, die mogen wel al wat meer ’tropical’ zijn.

Deze baked oats met mango, framboos en kokos hebben het dus allemaal.

Ingrediënten

2 personen
  • 75 g havermout
  • 125 ml kokosdrink
  • 1 rijpe banaan
  • 150 g mango, in blokjes gesneden
  • 100 g frambozen
  • 1 el agavesiroop
  • 2 el geraspte kokos
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snuifje zout

Voor erbij: (plantaardige) yoghurt, blokjes mango, frambozen, geraspte kokos

Benodigdheden

ovenschaal

Stappen

Verwarm de oven voor op 175 graden, hetelucht.

Prak de banaan in een ruime kom.

Voeg de havermout, de kokosdrink, de agave, de geraspte kokos, het bakpoeder en het snuifje zout toe en meng alles goed onder elkaar.

Roer er voorzichtig de mango en de framboos onder.

Schep het beslag in een ovenschaal en strooi er nog wat geraspte kokos over.

Bak de oats in de voorverwarmde oven gedurende een twintigtal minuten.

Verdeel de oats over 2 borden, met een dot (plantaardige) yoghurt, wat vers fruit en werk af met nog wat geraspte kokos.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?