Dit is zooooo lekker verfrissend.
Ideaal als ontbijtje of tussendoortje op een warme dag.
In 1-2-3 klaar en je kan het aftoppen met jouw favoriete ingrediënten.
Dit is zooooo lekker verfrissend.
Ideaal als ontbijtje of tussendoortje op een warme dag.
In 1-2-3 klaar en je kan het aftoppen met jouw favoriete ingrediënten.
Blender
Ontdooi de avond ervoor 250 in stukjes gesneden mango in de koelkast. Ik gebruik hier graag diepvries voor, omdat je zo zeker bent dat je rijp fruit hebt. Mango durft al eens lastig uit de hoek komen en bovendien bespaar je jezelf op die manier wat snijwerk.
De ochtend zelf doe je de mango, samen met de diepgevroren banaan (die je 5 minuutjes op kamertemperatuur hebt laten ‘acclimatiseren’) en de plantaardige yoghurt in de blender en blend je het geheel in ‘smoothiestand’. (Niet overtuigd van je eerste blend sessie, laat deze dan nog eens lopen)
Heb je geen blender in huis, kan je ook met de staafmixer aan de slag, al zal je op deze manier niet hetzelfde resultaat bekomen.
Verdeel het mangomengsel in twee schaaltjes en werk af met je favoriete toppings.
Banaantjes die dreigen ‘over datum’ te gaan, vries ik in. Ik snijd een banaan in plakjes en leg ze in een afgesloten plat bakje in de diepvries. Zo heb ik steeds een voorraadje bij de hand.
Mango uit de diepvries? Je vindt deze bij Delhaize in handige verpakkingen van jawel… 250 g.
Met de topping kan je werkelijk alle kanten uit… de combi van rode vruchten, mango, kokos vind ik echt goed passen, maar doe hier vooral je eigen ding mee… voor een volledige tropical experience kan je nog wat verse mango en banaan toevoegen, samen met wat ananas en kiwi, why not?
Wat je ook doet, voeg sowieso wel iets crunchy toe in de vorm van granola, of gehakte nootjes, dat maakt de bowl echt af. Ik koos vandaag voor de chocolade granola, omdat die gewoon ook heel lekker is 🙂
| Privacy | Cookies | Website powered by Pure GraphX
Windhaarstraat 10 – 9160 Lokeren – BE0829.337.528