Perzik overnight oats

Nectarine overnight oats

Mijn favoriete zomerfruit? Dat is moeilijk te zeggen. Meloenen, aardbeien, frambozen, kersen, …. stuk voor stuk snoepjes van de natuur.

Ook nectarines en perziken vind ik heerlijk, tenminste, die exemplaren die je in het buitenland vindt, waarvan het sap over je elleboog stroomt wanneer je je tanden er in zet… Die eet ik graag. Jammer genoeg kan je deze in België amper vinden en moet je het vaak stellen met steenharde vruchten.

Voor deze nectarine overnight oats gaar ik de nog harde nectarine even in de microgolf zodat deze al wat zachter wordt. Dat vind ik zoveel lekkerder in de oats…

Ingrediënten

1 persoon

Voor de oats

  • 30 g havermout
  • 1/2 tl chiazaad
  • 100 g plantaardig alternatief voor yoghurt met vanillesmaak
  • 100 g amandel-haver melk
  • 1/2 nectarine, in blokjes gesneden en 50 sec op 850 W kort opgewarmd in de microgolf of aangestoofd, zodat deze niet meer steenhard is, maar een aangename zachte bite heeft.

Voor de compote

  • 250 g diepvries blauwe bessen
  • 1 el suiker(vervanger)

Voor erbij: 1/2 nectarine, bessencompote, gehakte nootjes of granola om af te toppen.

Stappen

Meng de diepvriesbessen en de suikervervanger in een pannetje en verwarm op middelhoog vuur. Laat pruttelen tot je een compote krijgt (reken op een vijftal minuutjes). Hoe langer je de compote laat opstaan hoe meer die zal indikken. Schep de compote in een bokaal, laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Meng de havermout, de chiazaadjes, het plantaardig alternatief voor yoghurt en de amandel-haverdrink door elkaar in een afsluitbare pot. Roer er eveneens de zachter gemaakte stukjes nectarine onder.

Zet de compote en de oats een nachtje weg in de koelkast.

Werk de volgende dag af met de rest van de nectarine, de bessencompote en wat gehakte nootjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?