Ontbijt muffins

Ontbijtmuffins met framboos

Een cakeje als ontbijt? Moet kunnen toch! Geen mierezoet pateeke weliswaar, maar eentje op basis van volkoren havermout, verrijkt met fruit, zodat je boordevol energie de dag kan starten.

In combinatie met een flinke dot (plantaardige) yoghurt, een lepeltje notenpasta en wat extra vers fruit is dit een snelle en toch lekkere start van je werkdag.

Ingrediënten

8 muffins

Voor het muffinbeslag

  • 120 g volkoren havermeel
  • 1 rijpe banaan
  • 100 g frambozen
  • 2 el suiker(vervanger)
  • 2 eitjes
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 tl vanille extract
  • snuifje zout

Voor de crumble

  • 20 g amandelnoten, grof gehakt
  • 20 g havervlokken
  • 10 g amandelmeel
  • 10 g geraspte kokos
  • 1 el suiker(vervanger)
  • 25 g plantaardige boter
  • 1/2 tl kaneel

Benodigdheden

handmixer

cupcake bakvorm en papieren vormpjes

Stappen

Doe de droge ingrediënten samen in een ruime kom en meng goed door elkaar met een spatel.

Plet de banaan en voeg deze samen met de eitjes en het vanille extract toe aan de droge ingrediënten. Mix tot je een egaal, glad beslag hebt. 

Spatel er voorzichtig de verse frambozen onder en verdeel het beslag over 8 vormpjes.

Maak de crumble door alle ingrediënten in een kom samen te voegen. Meng met je handen door elkaar, tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Verdeel over het beslag. 

Bak de muffins in de oven gedurende 20 minuten of tot ze gaar zijn. Laat afkoelen tot kamertemperatuur of eet ze lauwwarm met een dot (plantaardige) yoghurt, wat notenpasta en vers fruit.

Wist je dat?

Tip : prik met een metalen pin in het midden van je muffin om te kijken of ze gaar zijn. Geen deegresten aan de prikker? De muffin is klaar. 

Tweede tip: Hou de muffins de laatste minuten goed in de gaten en voorkom dat de notencrumble zwart kleurt. Op het einde kan het namelijk snel gaan!

Ik bak de ontbijtmuffin de avond tevoren. In de hectiek van de ochtend zou me dit te veel zijn. Ik laat ze dan gewoon op het rekje afkoelen. 

Deze muffin is minder geschikt als on-the-go ontbijtje. De crumble zorgt namelijk – het woord zegt het zelf – voor wat kruimels, tenzij je in bent voor een little remake van Hans en Grietje.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?