DSC_1660

Ontbijtpizza

Feest vandaag, want onze kleine meid viert haar Lentefeest!

Als het van Amélie afhangt dan feesten we een heel weekend. En dat weekend begint al op donderdagochtend ????????.

Een feestelijk ontbijtje kan dan ook niet ontbreken! So I present you … Ontbijt pizzaatjes.

Kleurrijk, lekker en … de bodem kan je gemakkelijk de avond voordien maken en bewaren (which I did).

En dan nu…. Party Time!

Ingrediënten

2 à 3 personen
  • 100 g havermout
  • 30 g geraspte kokos
  • 30 g honing
  • 2 el gesmolten kokosolie
  • 1 eiwit
  • snuifje zout

Voor erbij : vers fruit, (Alpro) Griekse Yoghurt

Benodigdheden

bakpapier

Stappen

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.

Meng alle ingrediënten voor de bodem in een kom goed door elkaar. Het lijkt een onbegonnen klus, maar geloof me, het komt goed.

Verdeel, als alle ingrediënten zijn gemengd, het ‘deeg’ in 4 quasi gelijke delen.

Maak je handen nat en vorm de deegballetjes.

Druk de balletjes met je handen plat op het bakpapier tot je cirkels van ca 10 cm diameter bekomt. Druk goed aan, zodat het stevige koekjes lijken.

Bak de bodempjes in de oven gedurende 12 tot 15 minuten of tot de koekjes bruin kleuren.

Laat ze afkoelen op een rooster.

Werk ze af met wat Griekse yoghurt en vers fruit.

 

Wist je dat?

Maak je handen nat telkens je een nieuwe bol gaat maken. Dit zorgt ervoor dat je handen niet vol havermout hangen.

Leg een plank onder je bakpapier zodat je je bakpapier gemakkelijk op de rooster in je oven kan schuiven.

Als je de bodempjes de avond voordien al bakt, laat ze dan eerst goed afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte doos op kamertemperatuur.

Voor dit gerecht gebruik ik graag de Griekse yoghurt variant van Alpro, omdat deze iets steviger is van textuur dan de ‘gewone’ Alpro. Ik vind de smaak ook oprecht lekker en gebruik graag een plantaardige melk- of yoghurtvariant omdat ik van mening ben dat alle beetjes helpen, hoe klein ook… maar kies hier vooral wat jij lekker vindt!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?