Ontbijtwafels- vierkant

Ontbijtwafels

Vakantieeeeee! Die moeten we goed inzetten. Wat denk je van wafels als ontbijt?

Klinkt goed he? En je scoort er gegarandeerd mee bij je tafelgenoten.

Ingrediënten

6 a 7 wafels
  • 75 g zelfrijzende bloem
  • 50 g volkoren havermeel
  • 5 g bakpoeder
  • een snuifje zout
  • 125 g melk
  • 25 g neutrale olie (hittebestendig)
  • 20 g Pure Via suikervervanger (of suiker)
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract (Nielsen Massey)

Benodigdheden

wafelijzer

Stappen

Meng de droge ingrediënten in een kom.

Doe alle natte ingrediënten, zijnde melk, olie, ei en het vanille extract in een ruime maatbeker en klop met een handmixer goed door elkaar. Doe er, in 2 delen, de droge ingrediënten bij en mix tot je een glad beslag bekomt.

Verhit het wafelijzer op middelhoge stand. Vet het wafelijzer in met een weinig olie.

Doe 1,5 sauslepel beslag per wafel op de bakplaat van het wafelijzer en bak de wafels tot ze goudgeel kleuren.

Werk af met vers fruit en geef er wat yoghurt bij. 

Wist je dat?

De wafeltjes zijn zeker niet zo zoet als de klassieke vanille wafeltje. Wil je ze graag wat zoeter, voeg dan wat extra suiker(vervanger) toe aan het beslag. 

Voor ons zijn ze prima zo als ontbijt met wat extra fruit erbij en een flinke dot (Alpro)yoghurt, maar you do you. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?