Juffrouw Toertjes logo
Bosbessenwafel - blog-5726

Ontbijtwafels met blauwe bessen

Wafels als ontbijt? Yess please!

Afgetopt met wat verse bessen, bessencompote en een dot yoghurt is dit niet alleen een plezier voor het oog, maar ook voor je buik!

Ingrediënten

6 tot 8 wafels

Voor de wafels

  • 60 g havermeel
  • 60 g zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snuifje zout
  • 175 ml karnemelk
  • 1 ei
  • 1 el citroensap
  • zeste van 1/2 citroen
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el agave
  • 100 g blauwe bessen

Voor de bessencompote

  • 250 g diepvriesbessen
  • 1 el suiker(vervanger)

Voor erbij: verse blauwe bessen, bessencompote, (plantaardig alternatief voor) yoghurt met vanillesmaak, amandelschilfers, nootjes of granola

Benodigdheden

wafelijzer, handmixer

Stappen

Verwarm voor de bessencompote de diepvriesbessen en de suiker(vervanger) in een pannetje. Laat even pruttelen tot je een compote krijgt. Schep over in een schaaltje.

Meng voor de wafels het havermeel, het bakmeel, het bakpoeder en het snuifje zout door elkaar.

Klop in een tweede kom de karnemelk, het eitje, het citroensap, de zeste, de olie en de agavesiroop door elkaar.

Klop er vervolgens de droge ingrediënten door en spatel tot slot de verse blauwe bessen voorzichtig onder het beslag.

Verwarm je wafelijzer voor.

Vet indien nodig het wafelijzer in met wat zonnebloemolie en bak de wafels gaar, tot ze mooi goudbruin kleuren.

Werk het beslag op en serveer met de extra’s.

Wist je dat?

Wafels over? Ze zijn het allerlekkerst wanneer ze vers gemaakt zijn. Heb je toch een paar wafels over, bewaar deze dan in een afsluitbare bewaardoos in de koelkast. De volgende ochtend kan je de wafels even terug opwarmen in de broodrooster.

De compote kan je zeker nog 1 week in de koelkast bewaren in een afsluitbare bokaal. Deze compote is ook erg lekker over een yoghurt bowl of als topping op je overnight oats.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?