Overnight oats met frambozen en pistachepasta

Noem het gerust de ontdekking van 2024 die pistachepasta… Zo lekkerrr!

Dit is een variant op de PB&J Oats, waarbij ik de pindapasta vervang door pistachepasta.

Ik gebruik voor deze bowl de gezoete variant. Extra suiker toevoegen is hier dus zeker niet nodig.

Ingrediënten

1 persoon

Voor de overnight oats 

  • 150 ml plantaardig alternatief voor melk (favoriet is hier de amandel-haverdrink van Alpro)
  • 30 g havermout
  • 1/2 tl chiazaad
  • 50 g plantaardig alternatief voor yoghurt met vanillesmaak
  • klein snuifje zout

Voor de frambozencompote

  • 100 g frambozen
  • 1/2 tl alternatief voor suiker

Voor erbij: verse frambozen, pistachenoten, pistachepasta

Stappen

Meng de ingrediënten voor de overnight oats de avond voordien in een afsluitbaar potje door elkaar.

Zet in de koelkast en laat de tijd zijn werk doen.

Meng intussen de frambozen en de suiker in een pannetje en laat gedurende 5 minuten zachtjes pruttelen op het vuur, tot de framboosjes plat zijn.

Giet over in een potje en zet eveneens in de koelkast.

’s Ochtends is het dan enkel een kwestie van alles bij elkaar te voegen en … smullen maar!

Wist je dat?

de basis voor overnight oats kan je tot 3 dagen in een afgesloten pot in de koelkast bewaren.

Mealpreppen maar!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?