Overnight Oats Blauwe Bes

Overnight oats met kaneelappeltjes en blauwe bes

I love sleep because it’s like a time machine to breakfast ????.

Yoghurt met granola en fruit is sowieso de favoriet hier in huis, maar eens per week verschijnt er ook een overnight oats (of in de winter een kommetje warm havermout ontbijtgeluk) op de ontbijttafel.

Het voordeel van overnight oats : je maakt het de avond voordien klaar (en dit duurt echt niet lang), je werkt het de ochtend zelf in no-time af en je hebt een lekker ontbijtje om de dag goed in te zetten…

Is het altijd een heuse ochtendrush? Geen nood, dit potje leent zich uitstekend om mee te nemen naar kantoor en daar op te smullen.

Ik geef je graag mijn  favoriete overnight oats receptjes, maar doe vooral wat jij lekker vindt!

Ingrediënten

2 personen
  • 60 gram havermout
  • 200 g plantaardige yoghurt (Alpro Natuur Soya)
  • 200 g plantaardige melk (Alpro Amandel)
  • 2 kleine appels in blokjes gesneden
  • handvol blauwe bessen
  • flinke snuif kaneel
  • 250 g blauwe bessen diepvries
  • 1 el suikervervanger
  • 2 el grof gehakte amandelnoten of wat van de basisgranola

Stappen

De avond voordien:

Meng de avond voordien de havermout, de ‘melk’ en de ‘yoghurt’ door elkaar.

Dek af en zet een nachtje in de koelkast.

Maak op dat moment ook de blauwe bessen coulis. Doe de  diepvriesbessen samen met de suikervervanger in een steelpannetje en laat op een zacht vuurtje 10 minuutjes warmen.

Schenk de coulis in een bokaal en laat deze afkoelen. Zet ook deze tot gebruik in de koelkast.

Schil vervolgens de appels en snijd deze in blokjes. Bak deze op een zacht vuurtje in een pan met antikleeflaag met een klein scheutje olijfolie. Strooi er een flinke snuif kaneel over.

Laat deze afkoelen en bewaar deze in een afsluitbaar potje eveneens in de koelkast.

De ochtend zelf: 

Meng de ochtend zelf de helft van de appeltjes door de oats. Verdeel dit over twee kommetjes of glazen. Voeg aan elk kommetje 2 el bosbessencoulis toe (of meer of minder, zoals je zelf wil…). Werk af met de rest van de appeltjes, wat verse blauwe bessen, gehakte amandelnoten of wat granola voor extra crunch.

Wist je dat?

Geen zin in appeltjes, ook peer leent zich geweldig goed in deze combinatie!

Deze ‘coulis’ kan je, net zoals de frambozencoulis, gemakkelijk tot een weekje bewaren in de koelkast en is ook supper lekker bij een kommetje yoghurt, fruit en granola of op een toast of boterham, ter vervanging van de traditionele confituur.

Overnight oats kan je tot 3 dagen bewaren in de koelkast, dus je kan dit gerechtje gemakkelijk ‘preppen’, zodat je in 1 moeite 3 zorgenloze ontbijtmomentjes kan maken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?