oats PB&J

PB & J oats

Peanut butter & jam overnight oats my way…

Het is te zeggen, de mierzoete confituur laat ik achterwege en vervang ik door een friszure compote van frambozen.

Ingrediënten

1 persoon

Voor de oats

  • 150 ml plantaardig alternatief voor melk met vanillesmaak
  • 1 tl pindapasta
  • 30 g havermout
  • 1/2 tl chiazaad
  • klein snuifje zout
  • 50 g plantaardig alternatief voor yoghurt natuur

Voor de ‘jam’

  • 250 g diepvries frambozen
  • 1 flinke el suiker(vervanger)
  • 1/2 tl vanille extract

Voor erbij: verse frambozen, aardbei, bananen, notenpasta, gehakte noten of wat granola voor een lekkere crunch. Voeg eventueel nog wat ahornsiroop toe indien je houdt van een zoet ontbijt.

Stappen

Neem een afsluitbare pot en roer de pindapasta los in de ‘melk’. Ik gebruik hiervoor graag een klein kloppertje.

Voeg vervolgens de havermout, het chiazaad, het zout en de ‘yoghurt’ toe.  Roer alles goed door elkaar. Sluit af en bewaar een nacht in de frigo.

Maak intussen de ‘jam’ klaar door de diepvriesframbozen, het vanille extract en de suiker(vervanger) te verwarmen op matig vuur. Laat alles goed doorwarmen tot de suiker is gesmolten en de frambozen mooi uit elkaar vallen als een compote.

Laat afkoelen en bewaar de frambozen in een afgesloten bokaal en zet in de frigo.

Haal de ochtend zelf de oats uit de koelkast. Verdeel er enkele eetlepels compote over en werk af met verse vruchten, noten en granola voor de crunch, wat notenpasta voor extra smeuïgheid en desgevallend een drizzle ahorn voor de zoetere toets.

Wist je dat?

De basis voor de oats en de compote kan je enkele dagen in de koelkast bewaren. Een ideaal mealprep-ontbijtje dus, dat jou ’s ochtends heel wat stress kan besparen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?