Pancakes

Pancakes

Weekends schreeuwen om pancakes! Althans dat is hier toch het geval.

Dus bij deze deel ik graag één van onze favoriete recepten…

We zijn flexitariërs en waar we gemakkelijk de switch kunnen maken naar plantaardig, doen we dat maar wat graag.

Voor deze pancakes ging ik dus aan de slag met plantaardige alternatieven voor zuivel… En of dat dat smaakt!

Ingrediënten

3 personen
  • 60 g patisseriebloem
  • 60 g volkoren havermeel
  • 2 el suiker(vervanger)
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 200 ml plantaardige melk
  • 1/2 tl appelazijn
  • 1 ei (eiwit en eigeel gescheiden)
  • 1 tl vanille extract
  • snuifje zout

Voor erbij : bramen, bessen, frambozen, banaan, (plantaardig alternatief voor) yoghurt met vanillesmaak, bessencompote, granola, desgevallend ahornsiroop

Benodigdheden

klopper en pannenkoekenpan en eventueel een elektrische mixer om het eiwit op te kloppen

Stappen

Meng de patisseriebloem, het havermeel, de suiker(vervanger), het bakpoeder en een snuifje zout in een ruime kom met een garde door elkaar.

In een tweede kom giet je de appelazijn bij de plantaardige drink en klop je dat samen met het eigeel en het vanille extract door elkaar.

Klop in een derde kom het eiwit op tot stevige pieken.

Meng nu met een klopper de vloeibare ingrediënten onder de droge ingrediënten. Begin op een trage stand of het wordt een boeltje 🙂

Spatel er nu voorzichtig het opgeklopte eiwit door.

Verwarm een pannenkoekenpan op middelhoog vuur. Smelt een klontje boter en schep met een sauslepel het beslag in de pan. (In mijn pan lukt het om vier pannenkoekjes tegelijkertijd te bakken).

Van zodra je bubbeltjes aan de oppervlakte van je pancakes ziet verschijnen, kan je ze omdraaien. Laat ze ook even verder bakken aan de andere kant.

Haal de pancakes uit de pan en leg ze op een bord. Kuis je pan even uit. Smelt opnieuw een klontje boter en werk je beslag verder op.

Serveer de pancakes met vers fruit, een flinke dot (plantaardig alternatief voor) yoghurt, bessencompote en wat granola voor een lekkere crunch. Ben je een echte zoetekauw, werk dan je bordje af met een scheutje ahornsiroop.

Wist je dat?

Pancakes over? Bewaar ze in een luchtdicht bakje. Verwarm ze de volgende ochtend even kort in de microgolfoven en je hebt in no-time een heerlijk ontbijtje voor je neus staan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?