Speculooswafels-blog-6596

Speculooswafels

“Het leven is een feest! Je moet alleen zelf de slingers ophangen.”

En waarom al niet meteen van ’s morgens vroeg?

Ontbijten met wafels : yes please!

Deze gezonde wafels zijn super snel te maken. Ze zijn het lekkerst als je ze onmiddellijk kan opeten.

Ingrediënten

4 wafels

Voor de wafels

  • 70 g havermeel
  • 30 g amandelmeel
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 30 ml amandeldrink
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl koekkruiden
  • 2 el honing
  • 1 tl vanille extract
  • snuifje zout

Voor erbij: blokjes peer gestoofd met kaneel, bessencompote, blauwe bessen, (plantaardige) vanilleyoghurt, speculoospasta (even opgewarmd) om over de wafel te drizzlen.

Benodigdheden

wafelijzer , garde

Stappen

Verwarm het wafelijzer (en vet zonodig in).

Meng alle ingrediënten voor de wafels met een garde door elkaar in een ruime kom.

Schep per wafel een flinke sauslepel beslag op de wafelplaat en laat de wafels bakken tot ze mooi goudbruin kleuren en gaar zijn.

Serveer de wafels warm met de blokjes peer, bessencompote, verse bessen, wat (plantaardige) yoghurt en een drizzle speculoospasta.

Wist je dat?

De wafels zijn het lekkerste wanneer ze net uit het wafelijzer komen. Ze bevatten geen extra vetstof, als ze afkoelen hebben ze de neiging droog te worden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?