chocolade granola - lang

Vanille granola met chocolade chunks

granola met grote stukken chocolade in… Daarvoor kom je toch met plezier uit je bed?

Ik ben vooral fan van mijn kommetje Alpro yoghurt, vers fruit en home made granola. De combinatie met rode vruchten en deze chocoladevariant is wat mij betreft een toppertje… En laat die rode snoepjes nu net volop in seizoen zijn ????

Ingrediënten

  • 100 g havermout
  • 100 g havervlokken
  • 60 g pecannoten, grof gehakt
  • 60 g amandelen, grof gehakt
  • 60 g hazelnoten, grof gehakt
  • 20 g zonnebloempitten
  • 2 tl vanille extract (Nielsen-Massey)
  • 3 el agavesiroop
  • 3 el ahornsiroop
  • 4 el gesmolten kokosolie
  • snuifje zout
  • 60 g chocolade, grof gehakt

Benodigdheden

1 aluminium ovenschaal (23 cm x 33 cm) of een bakplaat bekleed met bakpapier

Stappen

Verwarm de oven voor op 150 graden, hetelucht.

Meng de haver, de noten, de pitten, de kokosolie, de agave en ahorn, het vanille-extract en het zout door elkaar. Stort het mengsel uit in de ovenschaal, bekleed met bakpapier.

Bak in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten. Haal de granola uit de oven en ga er kort even met een vork door. Laat afkoelen op een rooster. 

Meng tot slot de chocoladebrokken door de volledig afgekoelde granola en bewaar in een goed afgesloten pot.

Wist je dat?

Deze granola blijft zeker 2 maanden goed, mits je deze in een goed afgesloten bokaal bewaart.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?