Wortelpancakes

Wortelpannenkoekjes

Lekkere en voedzame pannenkoeken als ontbijt… daar hou ik van.

Dit zijn geen ‘fluffy’ pannenkoeken waarvan je er met gemak een stuk of zes kan opeten. Deze vallen iets zwaarder, maar zijn minstens even yummie.

Ideaal om te maken, wanneer je een drukke dag voor de boeg hebt.

Ingrediënten

2 ruime porties
  • 100 g havermeel
  • 100 g fijn geraspte wortelen
  • 120 ml amandeldrink
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 el agavesiroop
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl koekkruiden
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snuifje zout
  • klontje boter

Voor erbij: vers fruit, (plantaardige) yoghurt, granola, extra agavesiroop

Benodigdheden

pannenkoekenpan

Stappen

Meng alle ingrediënten, met uitzondering van de geraspte wortelen, met een klopper door elkaar.

Spatel er tot slot de geraspte wortelen door.

Smelt een klontje (plantaardige) boter in een pannenkoekenpan op middelhoog vuur.

Neem een flinke eetlepel beslag en leg deze in de warme pan. Smeer het beslag uit tot pancakes. (Ik bak ca. 4 pancakes per keer).

Draai de pannenkoekjes om zodra de onderkant goudbruin gebakken is. Laat ook de andere kant nog even bakken. Schep de pannenkoeken uit de pan en hou ze warm op een bord.

Smelt opnieuw een klontje boter en werk het beslag op.

Serveer de pannenkoekjes met wat vers fruit, zoals banaan, bessen en bramen, wat (plantaardige yoghurt), wat crunchy granola en – als je dat lekker vindt – nog wat extra agavesiroop.

Wist je dat?

Overschotjes kan je afgedekt in de frigo bewaren. Warm ze de volgende dag even op in de microgolfoven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?