Yoghurt pannenkoekjes met havermout

Yoghurt pannenkoekjes met havermout

Wij houden van variatie… en dat is ook zo bij onze pannenkoekjes.

Na de varianten met appelmoes of banaan, koos ik deze keer voor iets helemaal anders.

Dit weekend experimenteerde ik met Griekse yoghurt als basis. Het resultaat: een portie heerlijke voedzame pannenkoekjes om de dag goed te starten en klaar in no-time.

 

Ingrediënten

2 personen
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 1 ei
  • 50 g havermout
  • 1/2 tl wijnsteenpoeder (of bakpoeder)
  • 1 el Stevia – Pure Via kristalkorrel (niet opgehoogd)

Benodigdheden

staafmixer

Stappen

Doe alle ingrediënten in een hoge maatbeker en mix met een staafmixer tot een glad beslag.

Verhit wat boter (ik gebruik graag de bak en braad van Alpro) in je (pannenkoeken)pan op een halfhoog vuur.

Bak kleine pannenkoekjes (ong. 1 sauslepel beslag per pannenkoekje). Bak ze per 3 of 4 in de pan.

Werk de pannenkoekjes af met yoghurt, vers fruit en wat granola voor de extra crunch.

Wist je dat?

Om de suikerinname wat te beperken gebruik ik  soms de producten van Pure Via. Let wel goed op, want deze zijn mierezoet en je hebt er vaak minder van nodig dan wanneer je traditionele suiker zou gebruiken. Check dus zeker altijd de verpakking vooraleer je dit toevoegt aan je gerecht. Heb je dit niet in huis, kan je het dus vervangen door gewone kristalsuiker. In dat geval zou ik 1,5 tot 2 el (niet opgehoogd) toevoegen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?