Dit is het ontbijtje dat ik tijdens de herfst- en wintermaanden met voorsprong het vaakst maak.
Ik hou van de smaak van kaneel en kan de lauwe warmte van de gestoofde appeltjes wel appreciëren op koude ochtenden.
Dit is het ontbijtje dat ik tijdens de herfst- en wintermaanden met voorsprong het vaakst maak.
Ik hou van de smaak van kaneel en kan de lauwe warmte van de gestoofde appeltjes wel appreciëren op koude ochtenden.
Voor de compote
Voor erbij : granola, verse blauwe bessen
Kleine pan met anti-kleeflaag
Meng voor de compote de diepvriesbessen, de suiker(vervanger) en de zeste van 1 biosinaasappel in een steelpannetje en laat kort even doorkoken.
Laat even afkoelen vooraleer je deze overgiet in een potje. (Deze stap kan je eventueel de avond voordien doen indien je ’s ochtends graag wat tijd wil besparen.)
Doe de blokjes appel samen met het kaneelpoeder en een klein scheutje water in een pan met antikleeflaag en stoof de appeltjes op middelhoog vuur aan tot ze wat zachter zijn, maar nog steeds wat ‘bite’ hebben.
Schep wat plantaardige yoghurt in een kom en doe er de gestoofde appeltjes bij, samen met een flinke eetlepel van de bessencompote.
Werk af met verse bessen en je favoriete homemade granola.
Je zal compote overhebben, maar kan je gemakkelijk tot wel één week in de koelkast bewaren in een goed afgesloten potje. Het voordeel aan zelf maken: je maakt hem zo zoet als je zelf wil.
Extra snelle variant voor de appeltjes: doe de appeltjes samen met de kaneel in een kommetje dat geschikt is voor de magnetron en warm de appeltjes gedurende 50 sec. op +/- 850W.
Ik kies voor een plantaardige variant van yoghurt omdat ik deze het lekkerste vind, maar kies vooral wat jij lekker vindt. Ook Griekse yoghurt zou hier bv. erg lekker bij zijn.
Mijn homemade granola past perfect bij de appeltjes.
| Privacy | Cookies | Website powered by Pure GraphX
Windhaarstraat 10 – 9160 Lokeren – BE0829.337.528