Pasta met geroosterde pompoen, spinazie en ricotta

Pasta met geroosterde pompoen, spinazie en ricotta

Bij herfst horen onvermijdelijk pompoenen… of je dat nu wil of niet.

Ik ben hier thuis de enige grote fan van pompoen. Manlief heeft het niet zo voor de zoetere smaak en textuur van deze groente, terwijl ik het juist zoveel gezelligheid vind hebben.

Maar goed… Geroosterd met lekker veel kruiden en een beetje extra spicy-ness on top, kan het er voor hem stilaan wel mee door… (de aanhouder wint denk ik dan!).

Deze pasta lepelde hij alvast vlotjes naar binnen.

Ingrediënten

2 personen

Voor de geroosterde pompoen

  • 1/2 butternut pompoen, in hapklare stukken gesneden (eventueel pitjes en schil verwijderd)
  • 1 tl verse rozemarijn, fijngehakt
  • 1 tl verse tijmblaadjes
  • 1 tl Happy Roots kruiden van Mill & Mortar (heb je deze kruiden niet, neem dan wat extra tijm en rozemarijn, lookpoeder en chiliflakes)

Voor de pasta

  • 150 g jonge spinazieblaadjes, grof gesneden
  • 150 g ricotta
  • 160 g holle pasta
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 teentje look, geraspt
  • 1/2 chilipeper, in fijne ringetjes gesneden
  • 5 blaadjes salie, fijngesneden
  • 15 g Parmezaanse kaas, vers geraspt (+ extra voor erbij)
  • 2 el walnoten, grof gehakt

Stappen

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht. 

Neem een ruime ovenschaal en schep hierin de pompoenblokjes om met de kruiden, wat zout en 1 el olie. Bak de pompoen in de oven gedurende 25 minuten, of tot de pompoen gaar is. 

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Bewaar een 6-tal eetlepels van het kookvocht, alvorens je de pasta afgiet. Zet even opzij. 

Spoel de pot waarin je de pasta hebt gekookt kort uit en giet hierin wat olijfolie. Stoof de sjalot aan, samen met de look, de salie, de chilipeper en wat zout. Voeg de jonge spinazie toe en laat slinken. Voeg de ricotta toe en roer alles goed los. Voeg het pastawater toe, samen met de Parmezaanse kaas. Kruid met voldoende versgemalen zwarte peper en fleur de sel. 

Schep de pasta en de pompoen onder de ricotta. 

Verdeel de pasta over de borden. Werk af met de gehakte walnoten, extra Parmezaanse kaas, een scheutje extra vergine olijfolie en wat chiliflakes, if you like the extra heat.

Wist je dat?

Laat de pasta niet te lang in de pot staan, want de pasta zal de saus beginnen opnemen, waardoor je gerecht wat ‘droger’ wordt. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?