Juffrouw Toertjes logo
Amandel aardbeientaart

Aardbei-amandelcake

aardbeitjes… Fan van het eerste moment. Al van klein kindje ben ik verzot op deze schattige snoepjes… Zelfs in die mate dat mijn mama en papa vaak niet de kans kregen om van die smakelijke zelf gekweekte aardbeitjes te smullen vroeger… mini Lieve was er altijd mee weg… Sorry!!!

Die liefde voor de rode snoepjes is doorheen de jaren zeker niet afgenomen.

Puur natuur zijn ze sowieso al super lekker en ook verwerkt in een cakeje zijn ze niet te versmaden…

Ingrediënten

8 stukken
  • 150 g plantaardig alternatief om te bakken (Ik gebruik Alpro uit het vlootje)
  • 150 g kristalsuiker
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 eitjes (op kamertemperatuur)
  • 50 g amandelmeel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl vanille extract
  • 1/2 tl amandelextract
  • snuifje zout
  • 150 g aardbeien, in stukjes gesneden
  • 1/4 tl vanillesuiker
  • 1/4 tl maizena
  • 1/4 tl citroensap
  • 1 flinke el amandelschaafsel
  • 1 tl rietsuiker

Benodigdheden

Springvorm diameter 20 cm, onderkant en zijranden bekleed met bakpapier.

Stappen

Verwarm de oven voor op 170 graden hetelucht.

Meng in een kom de stukjes aarbei met het vanillesuiker, de maizena en het citroensap. Zet opzij.

Klop de ‘boter’ en de suiker tot een quasi wit mengsel. Dit duurt ongeveer een vijftal minuten.

Voeg één voor één de eitjes toe. Voeg het tweede ei pas toe nadat het eerste volledig is opgenomen.

Voeg ook het vanille- en amandelextract toe en klop alles goed door.

Meng er tot slot ook het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder, amandelmeel en zout door tot alles goed is gemengd.

Stort het beslag in de met bakpapier beklede springvorm.

Verdeel hierover het aardbeimengsel. Bestrooi met het amandelschaafsel en de rietsuiker en bak in de voorverwarmde oven gedurende 50 tot 55 minuten of tot een in het midden gestoken prikker er schoon uitkomt.

Laat de cake afkoelen in de vorm op een taartrooster.

Wist je dat?

Je kan de cake bewaren in een luchtdichte doos op kamertemperatuur, maar is het lekkerst als je hem de dag zelf opeet.

Wanneer je de cake in de koelkast bewaart, zal deze sneller uitdrogen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?