Amandeltaart-6-5884-blog

Amandeltaart met bessen

Herfst…

Het ritselen van de blaadjes, warme pulls, lange boswandelingen bij een herfstzonnetje.

Het wordt alweer wat sneller donker, en wat later licht.

Tijd om het binnen in huis extra gezellig te maken met kaarsjes, muziek en de geur van versgebakken taart!

Deze amandeltaart met blauwe bessen bijvoorbeeld!

Ingrediënten

8 punten

Voor de bessencompote

  • 150 g diepvries blauwe bessen
  • 2 tl Pure Via Patisserie alternatief voor suiker

Voor de amandeltaart

  • 1 rol bladerdeeg
  • 150 g amandelmeel
  • 125 g margarine voor patisserie
  • 100 g Pure Via Patisserie alternatief voor suiker
  • 2 eitjes
  • 100 g verse blauwe bessen
  • ½ tl amandelextract
  • 1 el amandelschilfers
  • 20 g bloem (+ wat extra (1 tl) om te bestrooien)
  • snuifje zout

Benodigdheden

taartvorm met losse bodem (diameter 23 cm)

Stappen

Doe de diepvriesbessen samen met de Pure Via in een steelpannetje en laat een kwartiertje pruttelen, tot je de structuur van compote hebt. Schep over in een kommetje en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.

Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg. Duw het bladerdeeg goed aan tegen de rand. Verwijder het overtollige bladerdeeg door je hand op de rand van de taartvorm te duwen.
Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en bestrooi met een weinig bloem.

Klop de boter en de Pure Via Patisserie met de handmixer door elkaar tot een lichtgeel beslag.
Voeg het amandelmeel toe en klop verder tot alles goed is gemengd.
Voeg de eitjes toe en klop nog een laatste keer goed door met de mixer.
Spatel vervolgens het amandelextract, het snuifje zout en de bloem door het beslag.

Neem nu je taartvorm met bladerdeeg. Verdeel de compote over de bodem. Doe hetzelfde met de verse blauwe bessen.

Schep het beslag over de bessen en strijk dit gelijkmatig uit.
Strooi wat amandelschilfers over het beslag.

Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten, of tot een taartprikker er schoon uitkomt.

Laat de taart een kwartiertje in de vorm afkoelen op een rooster.
Verwijder na een kwartiertje de taartvorm en laat verder afkoelen.

Ik hou van bakken. Dat staat voor mij gelijk aan gezelligheid en warmte.

Het leuke eraan is dat je in no time resultaat hebt van je noeste arbeid in de keuken.

Voor dit gebak ging ik aan de slag met Pure Via Patisserie. Dat is een alternatief voor traditionele suiker. Het is een natuurlijk product, afkomstig van de steviaplant en speciaal ontwikkeld om net dat ietsje gezonder te bakken, zonder dat je moet inboeten aan smaak.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?