Appelcake smaakt altijd!
Het is ook zo een baksel waar er duizend en één recepten van bestaan.
Deze is mijn favoriet.
Appelcake smaakt altijd!
Het is ook zo een baksel waar er duizend en één recepten van bestaan.
Deze is mijn favoriet.
elektrische mixer, springvorm met diameter 24 cm.
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Bedek nu ook de randen met bakpapier. Dit zal er voor zorgen dat je de cake straks gemakkelijk uit de vorm kan halen.
Klop de boter en de suiker tot een wit-romig geheel.
Voeg de eitjes één voor één toe en voeg pas een nieuw eitje toe als het vorige volledig is opgenomen in het deeg.
Zeef de zelfrijzende bloem, het bakpoeder en het snuifje zout en spatel dit voorzichtig door het mengsel.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd 2 appels in blokjes, de derde appel dient als decoratie en snijd je in flinterdunne partjes.
Roer de blokjes appel door het cakebeslag en stort dit in je bakvorm.
Schik de fijne partjes appel dakpansgewijs over het cakemengsel en zet in de oven gedurende 50 à 55 min. De cake is klaar als je met een satéprikker in het midden prikt en deze er schoon uitkomt.
Laat de cake in de vorm afkoelen op een rooster.
Verwarm op zacht vuur de abrikozenconfituur. Smeer de abrikozenconfituur over de bovenkant van de appelcake, nadat je deze hebt ontvormd en het bakpapier hebt verwijderd. Strooi er de geroosterde amandelschilfers over.
In de herfst of winter voeg ik soms nog extra kruiden toe aan de cake, zoals een mengeling van kaneel, nootmuskaat en 4 spices (patisserie). Ideaal om op te warmen bij een tasje koffie na een koude, maar deugddoende wandeling.
In de zomer gaat hij puur naturel vaak mee op uitstap.
Bewaar cake best buiten de koelkast in een luchtdichte doos, zo blijft hij het langst vers. Restjes kan je zo tot 3 dagen bewaren.
| Privacy | Cookies | Website powered by Pure GraphX
Windhaarstraat 10 – 9160 Lokeren – BE0829.337.528