Pure Via - bananenbrood

Bananenbrood met pecannoten en chocolade

We love bananenbrood: als tussendoortje of als een snel ontbijt.

De noten en de chocolade zorgen voor extra crunch én smaak.

Belegd met wat notenpasta en schijfjes verse banaan is het echt een feestje!

Ingrediënten

8 a 10 plakken
  • 3 rijpe bananen, geprakt
  • 2 eieren (op kamertemperatuur)
  • 80g amandelpasta
  • 40 g Pure Via Patisserie
  • 1 tl vanille extract
  • 100 g havermeel
  • 50 g patisseriebloem
  • 25 g amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1/2 tl citroensap
  • 50 g pecannoten, grof gehakt
  • 50 g (bakvaste) chocoladedruppels
  • snuifje zout

Benodigdheden

Rechthoekige bakvorm van circa 30 cm, bakpapier, garde

Stappen

Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht.

Meng de geprakte bananen en de eieren met een garde in een ruime kom.

Voeg de amandelpasta toe en meng goed door tot je een glad beslag krijgt.

Meng vervolgens de Pure Via Patisserie en het vanille extract onder het beslag.

Spatel nu het havermeel, de patisseriebloem, het amandelmeel en het bakpoeder samen met een snuifje zout door de natte ingrediënten.

In een apart kommetje voeg je het citroensap bij de baking soda en laat je dit bruisen.

Meng dat dan samen met de pecannoten en de chocoladedruppels onder het beslag.

Giet tot slot het beslag in de bakvorm en bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven gedurende 45 tot 50 minuten of tot een prikker er schoon uitkomt.

Laat afkoelen in de bakvorm op een rooster tot kamertemperatuur.

Snijd in plakken. Werk af met notenpasta, schijfjes banaan en eventueel wat geschaafde pure chocolade.

Wist je dat?

Hoe bekleed je makkelijk een rechthoekige bakvorm met bakpapier? Beboter de bodem en de zijkanten van de bakvorm. Scheur 1 lange reep bakpapier, even breed als de bakvorm, laat het papier ook langs de smalle zijkanten omhooglopen. Scheur dan nog 2 kortere repen om de zijkanten te bekleden.

Heb je bananenbrood over: vries het in plakjes in. Zo heb je snel een gezond tussendoortje bij de hand. Even een paar seconden opwarmen in de microgolfoven of roosteren in de broodrooster voor een heerlijk snel-klaar ontbijt.

Bananenbrood is een echte allrounder die dienst kan doen als ontbijt of als tussendoortje.

Besmeerd met een laagje notenpasta, met daarop enkele schijfjes verse banaan en afgetopt met wat pure chocolade is dit een echt festijn.

Dit recept leent zich overigens perfect om die overtollige suikers achterwege te laten. Rijpe bananen hebben van nature al heel wat zoetkracht. Daarom hoef je heus niet veel extra suiker toe te voegen. Bijkomend pluspunt: Pure Via Patisserie is een natuurlijk alternatief voor suiker, speciaal ontwikkeld om te bakken.

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?