A cupcake a day… dat zou wel een heel grote luxe zijn 😉
Een krokant nootje, de smaak van chocolade en een toets van koffie…
Ik kan je zeggen, dat is lekker hoor!
A cupcake a day… dat zou wel een heel grote luxe zijn 😉
Een krokant nootje, de smaak van chocolade en een toets van koffie…
Ik kan je zeggen, dat is lekker hoor!
Voor de cupcakes:
Voor de mokka botercrème:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Klop de boter en de suiker in de keukenmachine tot een lichtgeel en luchtig mengsel.
Voeg één voor één de eitjes toe.
Zeef de bloem, het bakpoeder, het zout en het cacaopoeder en voeg dit toe aan het boter-suiker mengsel. Klop kort en krachtig door.
Voeg de melk toe.
Neem de kom van de keukenmachine en spatel tot slot de hazelnoten en gesmolten chocolade door het beslag.
Verdeel het beslag over de cupcakevormen en bak in de voorverwarmde oven gedurende een 18-tal minuten.
Laat de cupcakes vijf minuten afkoelen in de vorm. Haal ze daarna uit de cupcake bakplaat en laat verder afkoelen op een rooster.
Klop voor de botercrème, de boter los in de keukenmachine of met een handmixer. Voeg in drie porties de gezeefde poedersuiker toe en klop goed tot je een mooie witte en egale crème krijgt.
Voeg tot slot de vanille en de koffie toe en klop nog een laatste keer goed door.
Schep de botercrème in een spuitzak (eventueel met spuitmondje). Spuit een toefje op elke cupcake en versier indien je dit wil met wat chocoladeschilfers en Bresiliennenootjes.
De cupcakes zijn het lekkerste de dag zelf. Door de toevoeging van de nootjes en de cacao drogen ze sneller uit dan de meer traditionele variant.
A cupcake a day… dat zou wel een heel grote luxe zijn 😉 Een krokant nootje, de smaak van chocolade en een toets van koffie… Ik kan je zeggen, dat is lekker hoor!
Type: zoet
Keywords: cupcakes
Recept opbrengst: 12 cupcakes
Ingrediënten recept:
Recept Instructies: Verwarm de oven voor op 170 graden.Klop de boter en de suiker in de keukenmachine tot een lichtgeel en luchtig mengsel.Voeg één voor één de eitjes toe.Zeef de bloem, het bakpoeder, het zout en het cacaopoeder en voeg dit toe aan het boter-suiker mengsel. Klop kort en krachtig door.Voeg de melk toe.Neem de kom van de keukenmachine en spatel tot slot de hazelnoten en gesmolten chocolade door het beslag.Verdeel het beslag over de cupcakevormen en bak in de voorverwarmde oven gedurende een 18-tal minuten.Laat de cupcakes vijf minuten afkoelen in de vorm. Haal ze daarna uit de cupcake bakplaat en laat verder afkoelen op een rooster.Klop voor de botercrème, de boter los in de keukenmachine of met een handmixer. Voeg in drie porties de gezeefde poedersuiker toe en klop goed tot je een mooie witte en egale crème krijgt.Voeg tot slot de vanille en de koffie toe en klop nog een laatste keer goed door.Schep de botercrème in een spuitzak (eventueel met spuitmondje). Spuit een toefje op elke cupcake en versier indien je dit wil met wat chocoladeschilfers en Bresiliennenootjes.
| Privacy | Cookies | Website powered by Pure GraphX
Windhaarstraat 10 – 9160 Lokeren – BE0829.337.528