Paascupcakes

Chocoladecupcakes met pistachefrosting

Pasen… de mooiste tijd van het jaar!

Ik vind dit echt een fantastisch fijne tijd. De eerste bloemetjes, de blaadjes aan de bomen, het zonnetje dat komt piepen, het vooruitzicht op mooi en warm weer, opnieuw wat vaker buiten zijn, buiten eten, kortom… la dolce vita lonkt om de hoek!

En om dat te vieren zijn er deze heerlijke cupcakes (die je overigens ook perfect in de herfst of de winter kan maken hoor, als dat meer jouw seizoen is).

Trouwens, je hoeft ook niet met een hele bende te zijn om de lente te vieren. Wij vieren dat ook gewoon met ons drietjes en daarom een recept voor een kleine batch cupcakes.

Ingrediënten

6 cupcakes

Voor de cupcakes

  • 62 g margarine (Alpro bakken en braden uit het vlootje)
  • 62 g kristalsuiker
  • 62 g zelfrijzende bloem
  • 1 ei
  • 1 el cacao (zuivere cacao, niet de gesuikerde Nesquick versie)
  • 25 g pure chocolade, gesmolten
  • 1 el melk
  • 1/2 tl vanille-extract
  • snuifje zout
  • 30 g bakvaste chocoladedruppels

Voor de frosting

  • 50 g margarine (Alpro bakken en braden uit het vlootje)
  • 50 g bloemsuiker, gezeefd
  • 40 g pistachepasta (de zoete variant, ik gebruikte deze van bij Dille en Kamille)

Benodigdheden

cupcakevorm, elektrische mixer, eventueel spuitzak en spuitmondje

Stappen

Verwarm de oven voor op 170 graden hetelucht.

Klop de boter en de suiker op tot een luchtige, lichte massa.

Voeg het eitje toe en klop goed tot alles is gemengd.

Voeg de gesmolten chocolade, het vanille-extract en de melk toe en roer alles goed om.

Zeef de bloem, het zout en het cacaopoeder en spatel dit vervolgens door het beslag.

Roer er tot slot voorzichtig de chocoladedruppels door.

Schep het beslag in de cupcakevorm en bak gedurende 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven of tot een in het midden gestoken metalen prikker er schoon uitkomt.

Laat de cupcakes afkoelen op een bakplaat.

Maak intussen de frosting. Doe alle ingrediënten in een ruime kom en mix alles goed door elkaar. Schep de frosting in een spuitzak (met spuitmondje) en versier de cupcakes van zodra deze zijn afgekoeld.

Wist je dat?

Als je de cupcakes niet onmiddellijk gaat opeten, kan je ze in de koelkast in een luchtdichte bak bewaren. Haal ze een half uurtje voor het serveren uit de frigo. Let er wel op dat cake uitdroogt wanneer je deze in de koelkast bewaart.

Heb je geen spuitzak en/of spuitmondje, dan kan je de frosting ook mooi met een lepel of een mes over de cupcakes smeren.

Voor deze cupcakes ging ik aan de slag met de bakvorm voor muffins van GreenPan. Een merk waar ik al jaren fan van ben. PFAS-vrij koken en bakken! Want met de cupcakevormen van GreenPan heb je ook geen papieren caisses meer nodig. Goed voor je gezondheid en het milieu!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?