Never too hot for cake… toch? Dit is eentje tussen taart en cake in.
Super simpel om snel nog even te maken wanneer je onverwacht bezoek over de vloer krijgt, of om gewoon lekker zelf op te smullen.
Never too hot for cake… toch? Dit is eentje tussen taart en cake in.
Super simpel om snel nog even te maken wanneer je onverwacht bezoek over de vloer krijgt, of om gewoon lekker zelf op te smullen.
Voor de afwerking
1 taartvorm met losse bodem (diameter 24 cm)
Verwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtstand)
Rol het bladerdeeg (samen met bakpapiertje dat er bij zit) uit in je taartvorm. Druk de kanten goed aan en verwijder het overtollige bladerdeeg (zie opmerkingen wat je ermee kan doen).
Prik het bladerdeeg in met een vork. Bestuif licht met wat extra bloem.
Smeer de blauwe bessenconfituur over de bodem uit en verdeel er de verse bosbessen over.
Meng nu in de keukenmachine boter en suiker door elkaar tot je een gladde massa bekomt. Klop de eitjes één voor één door het beslag. Voeg de bloem en het amandelpoeder toe, samen met het vanille extract en het snuifje zout. Klop er de Griekse yoghurt door en roer tot slot de zeste van citroen door het beslag.
Giet het beslag uit in de taartvorm. Zorg ervoor dat alle besjes bedekt zijn.
Bak de taart in de oven gedurende 35 à 40 minuten of tot de taart stevig aanvoelt als je er op duwt. (zie extra tip bij de opmerkingen)
Laat de taart eerst 10 minuten in de vorm afkoelen op een taartrooster. Verwijder na 10 minuten de vorm en laat verder afkoelen tot kamertemperatuur.
Maak vervolgens het glazuur door poedersuiker en citroensap goed door elkaar te roeren. Is je glazuur te lopend, voeg dan nog wat extra bloemsuiker toe. Drizzle het glazuur nonchalant over je taart. Laat nog even uitharden en je gebak is klaar.
Laat je bladerdeeg even op kamertemperatuur komen vooraleer je ermee aan de slag gaat, anders heb je kans op scheurtjes.
Ik kies bewust voor bio-citroenen als ik zeste in gebak gebruik, maar spoel de citroenen nog steeds goed af onder warm water.
Het resterende bladerdeeg sneed ik in reepjes, wreef deze in met wat opgeklopt ei (of melk) en bestrooide ze met wat fleur de sel. Hop de oven in gedurende 10 minuutjes en je hebt lekkere aperitiefstengels. (No waste)
Hoe ben je zeker dat je taart genoeg gebakken is? Test, door met een cakeprikker in het midden van de cake te prikken. Geen deegresten aan de prikker? Dan is je taartje klaar!
| Privacy | Cookies | Website powered by Pure GraphX
Windhaarstraat 10 – 9160 Lokeren – BE0829.337.528