gembercake bis - blog-2848

Gembercake

Ik ben fan van gember en zijn kruidige, zoete, frisse en vooral pittige smaak.

Steek dat in een cakeje en je hebt een heerlijk tussendoortje voor bij je tas koffie.

Ingrediënten

8 plakken
  • 100 g havermeel
  • 100 g patisseriebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el gemalen gemberpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 150 ml melk
  • 100 g boter (Alpro bakken en braden uit het vlootje)
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 50 g honing
  • 2 eitjes
  • 100 g gekonfijte gember

Benodigdheden

rechthoekig cakeblik, ingevet en bekleed met bakpapier

Stappen

Verwarm de oven voor op 175 graden, hetelucht.

Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de gekonfijte gember, in een ruime kom en klop met de elektrische mixer tot alles goed gemengd is.

Snijd de gekonfijte gemberblokjes in kleine kubusjes van 0,5 cm en spatel deze onder het cakebeslag.

Giet het beslag in de bakvorm en zet in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten, of tot een in het midden gestoken prikker er schoon uitkomt.

Laat de cake gedurende 15 minuten afkoelen op een taartrooster in het cakeblik. Haal de cake uit het bakblik en laat deze verder afkoelen op het taartrooster.

Wist je dat?

Je kan deze cake in een goed afgesloten doos tot 3 dagen op kamertemperatuur bewaren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?